Penting Ka Pil OBIMIN N ZINCOFER

Sye nak tanya.. Doc ada bg sye vitamin obimin.. Tapi sye nie sejenis sukar nk mkn ubat.. Tapi sye mkn folic acid ja bli kat farmasi masih ada 5mg..folic acid tuh kcik ja.. kalau sye xmkn vitamin tuh xpa ka.. Ada effects x.. Mmg xbole telan.. Huhuhu.. Dari dulu lau sakit mmg xmkn ubt..

5 Balas

kne mkn semua sis . xbole mkn pon kne mkn tok kesihatn mommy n janin dlm perot tu sis . klau xmkn bole kurg drh . bby bole kelua xckop sifat dn sbgai ny lg kita xtau . klau awk syg kn janin awk mkn shje sis semua ny demi kesihtn janin . klau mommy kurg drh nt bby pon bole mati dlm perot sbb xdpt oksigen yg ckop . lps tu folid acid tu tok mengelak kn bby kelua xsempurna . smoge prkongsian ini brmnfaat .

5y ago

klau ubt zincofer sis mkn munth2 . bole mkn yg obimin sis . sy pon mse mkn zincofer tu pon munth . doc kata sbb xsesuai . mmg ad sesetgh mommy xsesuai mkn zincofer .

Vit yg doc bg tu lengkap dgn sgala vit yg kita perlukan dlm tubuh sbb baby akan serap vit dlm makanan kita & vit yg doc bagi tu utk tampung keperluan kita.. lagipun kita tak boleh jamin yg diet harian kita tu penuh nutrisi n berkhasiat..

5y ago

Folic acid yg 5mg tu cuma ada folic acid je.. vit yg doc bg tu ada penambah darah (iron), ada vit A, B, C dan lain².. jadi tetap x cukup kalau cuma mkn folic acid..

kalau mkn obimin semua cukup dlm tu. tp macam saya xmkn obimin tp mkn acid folic,vit b,vit c, iron. jd kne mkn 4pil.. kalau obimin mkn satu je. xperlu mkn lain

hmm..sama mcm sy ni..ssh telan ubat jugak.. sy pn x blh telan obimin..dh potong kecik2 pn kdg2 ssh nk telan...lps ni kena minta tukar ubat la dgn kk

Beli yg chewable tablets. Jenama Maltofer ada jual. Cuba la explore jenama lain yg penting prenatal vitamins. Hope this helps 😊