Nur Zaimah, Malaysia

Excited to become a mum

About Nur Zaimah

kebas
Assalamualaikum semua. Saya sekarang mengalami kebas2 di tangan kanan dan rasa lenguh-lenguh yang agak sakit terutamanya selepas bangun tido, selepas mendukung anak dan selepas menyusukannya. Dan seka
..read
Maybe berat sgt utk sis kot pki yg baby sling tue sis
Kalau tak larat boleh pakai baby carrier yang sling tu . Tak leceh sangat nak pakai nak buka
baby berjaga sepanjang malam
Assalam mommies. Saya baru habis pantang Ahad lepas. Sejak itu, baby saya suka berjaga sepanjang malam. Sebelum ini baby hanya bangun 2 kali sahaja untuk menyusu. Ada apa2 tips tak? Ibu nya ni yg pen
..read
Waalaikumsalam.... Sy xda apa2 tips sis.. Tp sy juga mgalami benda yg sm dlu waktu anak ptama..lps abis pantang...baby pun suka bjaga mlm..kdg dr jam 12lbih mlm smpai ke subuh xnak tdr....ada dua bln
..more
luka episiotomy
Assalam mommies. Jahitan sy renggang akibat banyak sgt berjalan waktu anak masuk wad. Jadi, ada chance tak untuk kulit bercantum elok? Pleasee help me. Risau sangat ni. Huhu
VIP Member
Sy pun dlu renggang jgk sbb yg sama. Misi ada ckp apa x dgn condition jahitan tu? Selagi dia x bernanah or berbau yg kurg menyenangkan, kira ok lg tu.. Akan baik n bercantum jgk nnti 😉 bykkan berehat
..more
contraction
Dari pukul 1 pg lebih tadi dah rasa contraction sampai skrg. Tapi kekerapan dia sama je (lebih 5 minit, kurang drpd 10 min). Setakat ni, takde turun tanda lagi. Patut kah saya tunggu sehingga kekerapa
..read
VIP Member
Klu rasa btl2 dah xtahan sgt, elok dah ready siap2 g hospital
sakit di celah kelengkang
Hai mommies. Due date sy Ahad ni, 16/6. And skrg ni takde turun sebarang tanda lagi. Masalahnya skrg ni saya sakit di celah kelengkang terutamanya bila bangun dari duduk. Jalan pun tak betul dah, slow
..read
VIP Member
Myb awk byk jln , lgkah byk
VIP Member
yup dah hampir tu sis..
gatal-gatal
hai semua. ada sesiapa tak di sini yang mengalami masalah kegatalan pada 3rd trimester? apa perlu dibuat untuk hilangkan kegatalan ni 😰
hv u try stretch mark cream or lotion?