Fira, Malaysia

Excited to become a mum

About Fira

Nipple Cream
Selamat tengah hari semua, nak tanya mummy semua guna niple cream brand apa ya? Boleh tolong bagi suggestions utk nipple cream? Sy baru first time nak try. Nipple Cream apa yg best selain jenama Av
..read
Selain Medela dan Palmer's Cocoa Butter tu, sis boleh jugak try Bepanthen cream. Cuma kena lap sikit sebelum susukan baby. Yang bagusnya dia boleh guna utk diaper rash jugak. Baby saya kalau ada naik
..more
sapu susu badan jaa , inssha-Allah lg cepat sembuh .
Puan boleh try cocoa butter brand palmer. Boleh directfeeding takperlu cuci
Saya guna medela sebab tak perlu lap/cuci kalau nak menyusu...
Nipple cream ni untuk ape ?
Activating Labor Exercise
Ada sesiapa pernah cuba buat activating labor exercise? Senaman utk aktifkan proses bersalin masa usia kandungan 39 minggu. Saya ada terbaca di facebook semalam & ada cari di youtube. Berkesan ke sena
..read
Sangat membantu sis dan akan kurangkan sakit masa nak bersalin nanti . pengalaman anak ke3 overdue , 2 hari saya hiking gunung , hari ke3 terus bersalin dan tak rasa sakit sangat .
Keputusan MGGT
Selalunya lepas minum air gula di KK @ KD, berapa lama ye untuk tau keputusan? Andai kata kalau kita sangkut, selalu berapa hari selepas tu nurse akan call? Berdebar pulak tunggu result. Takut sangkut
..read
Bergantung KD dan KK. Saya pernah minum air gula kat KD dan KK yang berbeza. Satu tu lepas minum, kena tunggu next checkup baru tahu result. Satu lagi, lepas 2 jam dah boleh dapat result.
Tmpt saya next appointment br misi bgthu results
Sy checkup di KD. Bila minum air gula kena pegi Kkia. So lepas minum air gula 2 3 Hari boleh call misi kd utk tnya result. Kalau X tggu next appt la, misi kd akan bg tahu result.
Ikut appointmt sis lh..
Next app bru dia akn bgtau kputusan tu.
KK Kempas
Ada sesiapa yang berpengalaman buka buku merah @ pink di KK Kempas, JB? Lama sangat ke kena tunggu giliran walaupon kita datang pagi?
Saya td siang call kk kempas, die cakap saya under kk tampoi sbb dduk kt bb Uda. Sbb xtau hari bila kk tampoi buat utk buku pink.
KK Kempas rmai ckp mmg lambat.. Tp sy x pasti betul ke x.. Kalau kk tampoi ok sikit lah.. Cepat je siap..
kk kempas x pernah saya under kd kempas
Mana2 klinik kerajaan pun sama sis. Kalau sis nak cepat dtg awal dlm 6.30 terus ambil nombor. Kalau dpt no.1 biasanya 8.45 dah settle