GDM vs Hypertension = Stress

Salam n hai mommies skalian. Sy umr 29 thun n baru prtama kli pregnant setelah 3 thun lbih mnunggu. Pd mulanya sy tak perasan yg sy pregnant sbb priod sy tak ttp dtmbah plak sy tak ade alahan yg truk. Ble dh dshkan mngandung oleh doc, kndungan sy dh pn brusia 15 weeks. Pe yg sy nk luahkn kt sini ialah sy pnye tkanan darah tak berapa cantik begitu jgk dgn gula. Sy tak lulus mse ujian mnum air gula tempoh hari n doc sahkn sy ade kncing mnis. Utk pgetahuan semua, mak n ayh sy mmg ade 2 pnyakit trsebut begitu jgk dgn mak n ayh mrtue sy..due2 ade pnyakit2 trsebut. Sy rasa sdih sngt2 smpai kdg2 cm stress sbb hari2 kne g klinik utk cek tkanan darah n gula dlm darah. Sy smpai dh tak tahu nak makan pe n rase takut sngt nk mkn sbb tiap kli mkn msti gula akn naek wlaupn sy dh mknn yg seimbang n tak mnum air mnis lngsung. Doc ckp kalau result gula sy xcntik bnyk kli,mngkin sy akn kna warded. Sy takut sbb tak prnah brhadapan dgn situasi cmni. Sblum sy mngndung mmg sy takde kncing mnis n drh tnggi..smuanya dlm keadaa trkawal tp sjak mngndung ni,darah naek la,gula naek la. Sy plak yg stress. Please mommies skalian share sebarang tips,ptua or kata2 positif utk sy spaya sy tak rasa down n sdih n spaya sy dpt jauhkn 2 pnyakit trsebut dr trus ade pd dri sy??.

2 Balas

Jgn stress sis. Makin stress semuanya akan jd makin x cantik

Cuba minyak kelapa dara