Normal ke..??Biasa kandungn berapa weeks yea baru nurse suruh minum air gula..??

Hi mommy tumpang tnya,normal ke kandungan 21week berat bby anggaran 455g maaf la untk pertanyaan sy ni...sy tkt bby sy terlalu kecik,sbb masa ank pertama dlu,sy bersalin tak cukup bulan,dlm 31weeks,berat bby pun x smpai 2kg,dlm 1.84kg jea,yg ke2 sy gugur 4tahun lepas,ni yg ke3 doc scan,awal2 doc dh bgi thu yg uri dok kat bawah,kepala bby pun dok dkt bawah,tambah dari mula thu pregnant,mmg ada spotting,smpai skng pun still ada spotting lgi,lagi 1 nk tnya,ada x mommy² yg jadi mcm sy..??sy sblm pregnant doc mmg sah kn ada kencing mnis,tp sy x mkn ubt,sbb bdn dan perut sy x blh nk terima ubt metformin,doc penah on kn ubt metformin,bila sy mkn jadi pendarahan,means bila sy buang air besar najis bercampur dgn darah lendir,so doc dh stop kn ubt tu,sy just jaga mkn jea,jadi bila mengndung ni nurse ckp x perlu minum air gula,sbb mmg dh ada kncing mnis,sy just monitor BSP,bacaan bsp ok jea x pernah tinggi,ada ambek darah untk cek gula dlm darah,bacaan 5.3 hari ni sy prgi checkup,nurse suruh minum air gula pulak,kandungan dh 21week..kenapa yea nurse n doc suruh minum air gula..??sy x lalu nk minum air gula,rsa lemah bila dgr nurse ckp next appoiment kena puasa untk minum air gula,sy baru ambeh darah bulan 8 hari tu,bacaan gula dlm darah sy 5.3

1 Balas

Tengok tahap risiko seseorang ibu. Macam. Saya risiko advanced age maternity, kandungan 8 minggu dah minum air gula. Saya daftar buku pink seawal 4 minggu kehamilan.

5d ago

Ooo sy buat buku hari tu dlm 7minggu,sy ada risiko juga,ada kencing mnis,then yg 4thun lepas penah gugur,tp yg kencing mnis ni sy x mkn ubt,just monitor BSP, prgi kk hari bt buku hari tu nurse ckp x perlu minum air gula sbb mmg dh ada kncing mnis,tp hari ni pergi kk,nurse ckp next appoiment kena minum air gula plak,ts sy nk tnya nurse x sempat sbb nk cpt,apa pun terima kasih yea sis, Mungkin nk double cnfrm kot sma ada bacaa gula sy tinggi ke x lepas minum gula,apa pun terima kasih sis -:)