status wassap

salam momy2 semua ,saya nak tanya salahkah saya berkongsi cerita tentang perkembangan kandungan saya ddalam status wassap saya sendiri .. saya just tulis NANTI LEPAS IBU BERSALIN ADIK KENA TAHAN NICU SEBAB IBU ADA GBS ,LEPASTU NURSE GTAW IBU BOLEH LA REHAT SEMINGGU DULU KT RUMAH .,yg tuu saja .. tadi saya pergi klinik utk chekcup bp time nak amik tekanan darah dan timbang nurse terus marah2 saya cakap hang dok up status apa cerita apa , saya pon jadi terkejut laa lpastuu dy cakap semua owg pakat berangin (nurse)maksud dia ..padahal dia bukan nurse yg handle kes saya pon .saya jawab balik laa ,saya bukan update ap2 pon ,dia kata hampa nurse punya nak jaga ,hampa p buka kepong hampa sendiri ..dia kata lagi kalau ketua pengarah depa tahu cmna..saya senyap jaa dan senyum dia cakap tuu depan pesakit lain jatuh airmuka saya depan tuu .. yg dia boleh tahu sebab nurse yg rawat saya tuu frend wassap dgn saya dan saya tgok ,dy lihat status saya mgkin dy yg bgtau depa ..

50 Balas

Kdg2 ade betulnye ckp org2 tua dlu..klau mngandung mulut n kelakuan kena jage..jgn menunjuk sgt..tambah2 diawal kehamilan..nti allah tarik balik..lg pun kesian kt org lain yg blm ade rezeki nk ade ank bila baca status kte..sekadar perkongsian..

Yup ada betul jg..kita prgnt ni segala details kita yg nurse ambil..tahu record dlm buku pink umpama mcm patient hospital..segala details kita sebenarnya sulit...umpama case note kita yg dlm simpanan hsptl..x blh d ambil pic..x boleh d baca apa isi dlm tu...

5y ago

If nak update pun SILA jangan letak nurse or doctor...sebab benda belum pun terjadi... Lagi kalau betul la sampai atasan tahu..kena cari nurse yang cakap mcm tu...kena tanya ini itu..lagi bertambah masalah.... Sebolehnya jangan update apa2 pun pasal perkembangan kandungan kita..lagi2 bila ada gdm.gbs..hb.lb.segala berkaitan masalah sepanjang kehamilan...

Ada baiknya klo puan nak up status tu better hide dr org yg xsepatutnya. Kdg kite maksudkan lain tp org lain faham benda lain 😄 So hati² lepas ni. Pengajaran. Lagi baik xyh up status langsung. Biar kite je tau keadaan kita mcmna.

Lucu .. Knp drng nak bgth pengarah drng kh ? Sis friend x dgn pengarah hospital ? Over sgt . Klu ya pun tkt cm mana lh pengarah 2 tau .. Or ada org screenscot status sis pas 2 viralkn .. 🤣 .. Funny n xmasuk akal .. Mrh bnda yg mengarut

5y ago

Pedulilh sis .. Yg penting utamakn baby .. Trskn follow up kat kk .. Anggap jk drng 2 mak cik2 bawang yg x berkepentingn

jgn share info pasal kita mgandung dll.selamat bsalin esok kita dah habis pantang br bole tunjuk2 gbr anak rasa nak share sgt. apa2 jadi on d way ni kita x tahu..tu sy la.pantang sy dr dulu.leni anak br nak masuk 3.

5y ago

betul sgt2.beringat sebelum jd apa2.👍👍

Tak salah pun nak update. Nurse tu yang over. Sis hide jela status dari nurse yang ada tu. Nak post status apa apa pun senang. Lagipun bukannya sis burukkan nurse pun. Sis cakap pasal diri sendiri je. Tak faham betul.

5y ago

saya last update status tadi ,saya tulis haqini hg buka aib ak esok lusa allah bayar lebih terok lagi .. ishh geram saya .dy tgok status tuu

pd pendapat sy pon, x elok up status psal khamilan. klau up baby dh lahir tkpe. manusia bertopengkan syaitan rmai..,. baby pon awal2 lahir x elok tunjuk sgt. pernah bace status ustaz2 psal ni..,

Elakkan negatif vibe dr org cmtu.. Hide sttus dr dia.. Status sis tu tak salah pn.. Sy pn nurse ada bgtau nnti lpas bersalin ank ken duk nicu sbb sy ada kncing mnis.. Benda umum ja.. Doa hat baik2 ja nah..

5y ago

baik sis taksalahkan share cmtu ,saya doakan awak dpermudahkan bersalin nanti 😘

Sebab tu Saya Tak ambik nombor nurse yang rawat Saya walaupun Beria dia nak ambik dgn Alasan mudah tukar date kalau apa2 jadi.Buat aduan dekat laman web KKM.sertakan nama nurse sekali

5y ago

Saya minta maafla kalau rasa mengajar.saya bagitau saluran betul sahaja kalau rasa salah abaikan😅.terima kasih

Yang awk up status mcm tu untuk ape?nak semua tau ke awk pnye tahap kesihatan tu?xpyh la...lepas ni jd matang sikit..x semua benda kite perlu bgtau semua org ok....

5y ago

btoi tuu sis , tq ya 😘