Al kisah hari ini

Hari ni kali ke3 kena amik tekanan dari kes berat naik mendadak sgt ? lepas tu minggu lepas nurse yg rawat aku ada ckp hari isnin ni puasa sbb kena cucuk tp aku boleh lupa nk cucuk apa so hari ni aku posa pi la kt klinik tunggu no dipanggil masuk bilik yg kena timbang berat n so on... n kat situ aku ckp nurse sya hari ni kena puasa tp sya x ingt kena puasa utk apa lps tu depa tgk balik rupa2 kena cucuk kt makmal utk check gula kes minum air gula sangkut 8.04 ? nurse tu pon mrh laa dik patutnya terus p lab cucuk bukan dtg sini lps tu sya pon ckp la xpa la lagi pon nk kena amik BP jugk ? Tak pasal kena mrh lps tu nurse yg mrh tu suruh pi cucuk kt lab n p jumpa nurse yg rawat aku tuu supaya dengaq balik mcm mna langkahnya yg sebenar ? haihh... muda2 cepat lupa

5 Balas

Hormon kehamilan mmg buat kita cpt lupa lg2 tngh alahan. Sy pun awal2 mcm tu jgk. 🤭 kaunter suh tunggu kat sini, saya tunggu kt belah sana. kita lak tak bertanya nk duk mana menunggu. lepas tu, sy selalu byk bertanya & taip apa2 kt note hp, ada juga diary kehamilan dan catat apa2 terjadi semua.

hee.. macam2 kan. bak kata nurse yg zon sy, "demi seketul baby kita". nk tempuh hingga saat kelahiran ya rabbi mmg byk sangat moment2 berlaku. ketwa, nangis, hepi, sendu, kecewa, pelik, terpaku, semua2 lahh😂😅😊

Mmg kita ni bila pregnant mesti jadi pelupa, brg letak mana2 pun xingat 😂😂, setiap kali check up sy akan noted kat tpom supaya xlupa😅

Hehe banyakkan bersabar lahh sis.. Hehe

😂😂😂