tekanan darah rendah dgn gastrik

sapa kt sini ada masalah cam saya tekanan darah rendah dalam 90/60, dgn gastrik pedih ulu hati ,, cmna nak atasi semua tuu saya dh gtaw nurse tadi sbb kena checkup hari ni sbb berat badan naik , makanan apa yg sesuai bg ibu hamil makan utk masalah ini ?hb saya ok 11.4.. tapi skrg ni pening koi menjadi lpas makan kaa bt keja rumah kaa mesti akan pening .. saya 5monthbabyfirst .. nurse cakap kt saya awak diet kaa padahal saya setiap malam makan sebelum tido sbb tekanan darah awak rendah

2 Balas

Ini basil saya google: Self-care for low blood pressure during pregnancy If you do experience symptoms of low blood pressure, such as dizziness, you might want to try the following: Avoid getting up quickly when you’re seated or lying down. Don’t stand for long periods of time. Eat small meals throughout the day. Don’t take very hot baths or showers. Drink more water. Wear loose clothing. It’s also a good idea to eat a healthy diet and take your prenatal supplements during your pregnancy to prevent symptoms of low blood pressure.

Hai.sya pun mengalami mcm sis.tpi sya bru 14week.gestrik teruk ,lps tu naik pening kepala..sukar bernafas jga..