status wassap

salam momy2 semua ,saya nak tanya salahkah saya berkongsi cerita tentang perkembangan kandungan saya ddalam status wassap saya sendiri .. saya just tulis NANTI LEPAS IBU BERSALIN ADIK KENA TAHAN NICU SEBAB IBU ADA GBS ,LEPASTU NURSE GTAW IBU BOLEH LA REHAT SEMINGGU DULU KT RUMAH .,yg tuu saja .. tadi saya pergi klinik utk chekcup bp time nak amik tekanan darah dan timbang nurse terus marah2 saya cakap hang dok up status apa cerita apa , saya pon jadi terkejut laa lpastuu dy cakap semua owg pakat berangin (nurse)maksud dia ..padahal dia bukan nurse yg handle kes saya pon .saya jawab balik laa ,saya bukan update ap2 pon ,dia kata hampa nurse punya nak jaga ,hampa p buka kepong hampa sendiri ..dia kata lagi kalau ketua pengarah depa tahu cmna..saya senyap jaa dan senyum dia cakap tuu depan pesakit lain jatuh airmuka saya depan tuu .. yg dia boleh tahu sebab nurse yg rawat saya tuu frend wassap dgn saya dan saya tgok ,dy lihat status saya mgkin dy yg bgtau depa ..

50 Balas

Hahahaa nurse tu gelabah lebih.... Takot letuww kne tatatertib.. Depa ni slalu dok takot2 kn mumy2 itu ini, pastu depa plak yg rsau bila kita update status cmtu. Huhuu

Maaf kalau sy nk update status, sy makesure yg mereka yg x spatutnya ni x baca. Hide dr mereka.. Jadi, bg sy la kita bole je nk up status ke apa, cuma lebih hati2..

Status privacy kan ada..hide lah status dari orang2 yg sis xmau.sy buat mcm tu je sbb rmai je yg akn slh fhm.blm lgi yg akn jdi batu api semua tu..

5y ago

ya btoi ,saya update sai GBS ramai tnya apa tuu GBS bahaya ke , ..sekurangnya2 saya dah share bnda baik kt depa tapi ramai yg kecam saya pulak🤦

dan kenapa dgn nurse tu, menyampahnya saya dgr, org update mcm tu je apa yg salahnya ? 😅😅 tak faham betul, buat report je biar tahu dia

sy pun ada GBs time bersalin. tp lps bersalin, baby kena tahan semalam ja.. kalau takdak masalah, boleh ja balik. insyaAllah doakan yg baik2.

5y ago

tulaa ,bukan owg lain saja mak2 kita pon sama..

Maybe sbb puan ckp nurse ckp blh brehat dkt umh.yela msti dia org tkt kna mrh ngn ketua nya..better jgn guna pkataan nurse ckp..

Saya tak pernah share apa2 ttg kandungan saya dlm media sosial. Biar kita n family dekat je yg tau. Sebab nak elakkan salah faham.

5y ago

saya just status wassap jaa tuu pon sepupu merangkap kawan2 jaa yg ramai dlm 10 org cmtu jaanurse tuu pon sbb saya simpan no dy ..dlm fb mmg takla...

Nurse ni kadang memang pelik2. Ada yg baik, baik. Klau jenis mulut laser tak bertempat tu. Buat mcm patient ni tkde air muka.

5y ago

saya nak tanya kalau kepala bby dah bawah dekat area miss v kita dah masuk laluan kebelum , saya skrg 35weeks

Bestnya nurse bg no wasap. Kat area sy ada apa2 kol no klinik ja. Nurse tak bg no wasap tkut ganggu privacy

5y ago

ya area saya depa bagi sbb kdg2 depa nak mai melawat kita kt rumah takot kita takada..

Sy setuju...tak semua benda boleh share...lagi2 if ada problem macam tu...orang lain tegur untuk kebaikan awk