baby berbuai

salam mommy2.. ad tk bby mommy yg ske tdo berbuai.. mcm mne ye klau bwk brjln dy mnngis tk nk tdo nk buai.. sy mle2 xnk ajar dy brbuai dy pn senang je tdo bwh.. dh blik umh mntua kne ltk dy dlm buai sbb senang buat kje.. tp klau dh lena sy kluarkn dy dri buai tdo bwh dy ok je.. cme nk tdo tu je

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama ngan sy.. ank sulung dlm pantang, mertua dh letak ank dlm buai.. sy mmg xnk ajar mcm tu.. nasib baik dia xlama nk bbuai.. 3bln xnk bbuai dh sb lps pantang sy duk rmh sdri, wpun mula2 ssh ajar dia tidur bwh, lama2 dia sdri tkut nk tdo dlm tu.. pantang no 2 sy pantang rmh mak sy.. mmg xde buai2 bagai 😊😊

Baca lagi

Pengalaman sy sis waktu baby masih dlm pantang dia berbuai last2 ambik kau bila jalan habis nangis tak nak berhenti sakit kuat smpai merah badan 😅 tp skrg Alhamdulillah siang je berbuai malam mmg lena tdr d bwh, bawah berjalan pun dah ok tak ingat buai sgt 😂😂😂 lebih baik Tk yah biasakan

Saya ada dua dua pengalaman... Lg senang ajar anak tido bawah... Org tua mmg nak suruh baby berbuai... Tp susah nanti pada Kita lg lg Kita akan hantar anak ke nursery yg mmg tiada buai. Bab buat keje di rumah.. lelama sis akan biasa ... Boleh je Kita buat keje rumah

5y ago

sy tk kje n sy jaga ank sndri.. lgpn klau sy buat kje didapur xdgr bby dlm blik.. ptg sy tlg hsband jd tinggal kt mak mntua tu yg kne msuk dy dlm buai.. sbb cucu lg sorang tu nk kne jge jgk

Baby start x tidur buai, susah nk buat keje sbb asyik jaga je.. Lepas tu masuk buai, lena tdo.. Skrg x nk dh tdo buai.. Tidur ats tilam je.. Baby baru 6 bulan.. Nk tidur ats tgn ibu je. Ibu lari pergi buat keje, baby pn bangun 😅😅😅

Anak saya pun berbuai jugak, sekarang dah 5 bulan.. Bila tidur malam, memang ajar dia tidur bawah.. So pergi jalan2 pun dia okay je.. Time nak tidurkan dia tu kena tepuk2 sikit lah.. In shaa Allah boleh tidur..

Anak nak masuk 6 Bulan..tido berbuai dan kena bedung..pening jgk of cmne nak ajar x bbuai Dan berbedung..susah buai balik kampung kena angkut buai

Saya pun dok ajar baby nak masuk 2 bulan tidur bawah. Tp tulah tidur bawah kan x lama sangat. Kadang2 fikir nak ajar tidur buai juga.

VIP Member

Ank ptama dlu jnis tdo buai jgk sbb dia mnum pkai btol...leceh dia Allah je tau. .blk uma mak angkut buai ..blk kg angkut buai...

VIP Member

Anak sy dulu pun tdo buai... Dh masuk 4 bulan mlm die x nk tdo buai dh... Die nk tdo bawah ngn kite... Siang je tdo buai

sama mcm sy,smpai skrg dh 5 bulan,bwk brjalan kna bwk buai skali,klau tdk dia menyanyi smpai ke sudah