hai mommy smua.soalan yg sama, ank sy 2 bulan now dh xnk menyusu lngsung😔 sy pksa susu wktu dy tdo.

sy pksa baby susu wktu tdo, tu pn kdg 1 onz je

2 Balas

Hai. Kena pujuk bagi susu juga. Mostly kalau baby 2 bulan sehari kena lebih 3 kali menyusu (bergantung onz setiap pemberian). Anak minum sikit takpa mommy as long kerap. Sebab risau juga kan anak dehydrated.

1y ago

now dh xnk lngsung wlaupn paksa wktu tdo..dh bwak pg klinik swasta smua ok sht xkembung xdmam xde tounge tie.dokter pn xtau nk ckp ape

sy pun mengalami benda yg sm...tpi 1 minggu jer...msa dia x nak menyusu sy pelan2 pujuk dan cakap last2 dia nak jg susu...

1y ago

sy pujuk ceramah pn dy xnk..hahaha last2 tggu dy dh tdo dlm 5 mnit mcm tu pstu bg susu..tp brcinta la nk blh hbiskn 1 oz