Anak kembung

Apa nk bt ya klu anak umur 46hari kembung..sy xth dy kembung ke ape tp kentut2 xberak..lpstu mcm meneran2 tp xberak pn..sy ltk minyak pn xjalan cuma kentut2 je..ni bila lps susu(bf) je dy tdo kt riba bila agkt ltk katil dy bgn dan tdo pn skjp2 lpstu nagis..cuma mmpu bg susu utk bg dy snyap

7 Balas

Hi sis. Sama mcm anak sy jugak. Anak sy 31 hari. Meneran tu bukan main. Kdg tgh menyusu pun dok meneran. Kita yg risau takut muntah susu tu balik. HuhumDok kentut je. Berak selang2. Kadang dua hari sekali. Kadang tiga hari sekali. Full bf. Huhu. Anak sis xberak berapa hari dh?

Iron kain panas , tuam kat perut, kaki, belakang bdn. Anak sy kena tuam je pagi petang malam. Nahhh tidur terus 👍🏽

Try urut betis dia sis.. N sapu minyak skit kat betis dia.

5y ago

Wc.. Lg stu sis ley try gripe water.. Crik kt kdai sensei ade.. Tu utk bby kmbung

G clinic sis

Yg ni sis... Hrap bby ok laa nty..

5y ago

Mnum sis..

Perut keras x? Kalau jmpa paed, dieorg akn bg colic drops. Kalau perut keras, better perfi klinik ye.

5y ago

Perut xkeras..mf tnya paed tu apa ya?