Bersama Suami

Salam mommy semua... Nk tnye...ni berkaitan bersama suami... Sy Ade terbaca yg mengatakan awal kehamilan tak bole pancut dalam... Jika air mani tu di pancut dalam bole berlaku keguguran... Memudahkan untuk bukaan cm@laluan... Betol ke??

40 Balas

Tak la. Mana ada menyebabkan keguguran cuma doc elakkan bersama awal kandungan (3bulan kebawah) sebab kandungan x kuat lagi. Masa check up dgn doktor awal kandungan dulu, doktor hanya larang bersama masa kandungan 3bulan ke bwah sbb sy keluar spotting n baby x kuat lg. Doktor takda pula cakap kalau nak bersama (kandungan 3 bulan ke atas prlu pancut luar)

5y ago

Ikut body/rahim individu jg. Kalau mcm sy mmg tak dpt bersama sbb bila bersama saja mesti bleeding (usia kandungan 3 bulan ke bawah). Tak larat nak ke hospital setiap kali bleeding, jadi solutionnya hanya elakkan bersama.