Bersama dgn suami awal kehamilan

Sye pregnant 7w.... Bleh ke bersama suami ? Kalo bersama tu bleh x pancut dalam ? #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #bantusharing

11 Balas

Boleh je nk bersama dgn suami. Nk pancut dlm pun takde masalah. Cuma jgn ganas2. Tu je.. pape pun depend pd sis. Kadang org pmpuan yg xmau sbb morning sickness , x larat n sbgainya

boleh..tp bg wanita yg rahim lemah, bila klimaks, boleh menyebabkan kontraksi dan bleeding...itu yg x d galakan brsama...sbb bila wanita klimaks tu yg bahaya...

xleh pancut dalam sis....nanti jd kembar..🤣🤣🤣🤪🤪 hahaha..xdelah...ok je boleh je...cuma xboleh ganas² sgt....

6mo ago

🤣🤣🤣

Blh bersama tapi jgn ganas2 🤣 sy x pernah suruh suami pancut dlm sbb lepas tu, mesti cramp perut.. blh google klu nak tau knapa x digalakkan pancut slm

6mo ago

Yg sy baca, klu kndungan normal x bahaya. Tpi klu kndungan ada risiko mcm pernah keguguran, bahaya. Sperma ni blh lembutkan serviks & bila kita klimaks, dia jadi pemicu kontraksi rahim..

Tak berani nak kata 1st pregnancy saya bersama suami, bleeding and gugur 2nd pregnancy saya bersama suami since 5w alhamdulillah ok now dah 28w

boleh je sis tak ada masalah pun. kecuali kalau sis ada bleeding/spotting, baru doktor akan suruh elakkan bersama.

5mo ago

haha faham lah tu. sama lah suami kita pun lama puasa. sebab isteri dia 24 jam layan mual, tak ada mood nak layan dia 😅😂

If rahim lemah, tak digalakkan. Google it. U will know everything. Filter2 jugak dalam masa sama.

just behave hehe. sy pn dlu trim1 smpai mnjelng hr brsalin sllu brsama🤣🤣alhmdulillh bby ok

Boleh je have sex. Tapi jangan ganas la sebab rahim tak kuat lagi tu.

6mo ago

baik sis... tq jawab soalan sye...

Boleh.. cme jgn ganas2. Boleh je pancut dalam. Xde mslh pn sis.

6mo ago

Boleh je tak jadi masalah pun. Sbb sis pun dah pregnant😬