Bersama Suami

Salam mommy semua... Nk tnye...ni berkaitan bersama suami... Sy Ade terbaca yg mengatakan awal kehamilan tak bole pancut dalam... Jika air mani tu di pancut dalam bole berlaku keguguran... Memudahkan untuk bukaan cm@laluan... Betol ke??

40 Balas

Hi mommy.. Sperm mengandungi level prostaglandin yg agak tinggi dimana prostaglandin tu berfungsi membantu menggalakkn rahim get ready utk contraction & labour sbb tu yg mana ibu2 yg dah post term tu kita induce & ubat yg kita bagi tu ada prostaglandin atau pun ada nurse yg akn encourage ibu2 utk have sex & pancut dalam. Tp bg sy depends on setiap individu & tahap kesihatan rahim ibu. Jika okay so badan ibu akan bole terima jika tidak, mungkin akan berlaku premature contraction. Harap dapat membantu.