Bersama Suami

Salam mommy semua... Nk tnye...ni berkaitan bersama suami... Sy Ade terbaca yg mengatakan awal kehamilan tak bole pancut dalam... Jika air mani tu di pancut dalam bole berlaku keguguran... Memudahkan untuk bukaan cm@laluan... Betol ke??

40 Balas

Nurse di kk sy pun cakap mcmtu.. awal kehamilan tak digalakkan pancut dalam.. 3rd trimester nanti baru boleh utk memudahkan proses bersalin.. sy dulu 1st trimester pernah pancut dalam lepas tu bleeding, nasib baby takde pape. Lepas tu kalau pancut dalam, bangun pagi esoknya bawah perut akan rasa sakit sgt2 mcm nak senggugut 😢😢 start dari tu sy pun dah tak berani pancut dalam takut memudaratkan baby dlm perut 😊