luahan rasa

Salam mommies.. sye nk luahkan sesuatu.. sye dah msuk 38w skrg.. yg geramnya suami sye nih xde lgsung rsa nk bantu krje umah, urus ank2.. sye bru lpas msak, cuci pggan smue, bru nk luruskan pggang, tiba2 ank mtk susu, merengek, dpan dia je.. dia bole wt xthu, smbil trsandar kt sofa n tgk tv.. dia wt2 xdgr ank tuh nk Susu.. bia je dak tuh melalak.. mmg tggu sye yg bngun.. sye bru nk rehat, pdahal dia bru lpas mkn, dah kenyang.. tolong wt susu ank pun xnk.. dah hjung2 nih pggang sye sakit, ngilu je, brdiri lama pun terasa ngilu.. sakit.. sye penat.. terlalu penat.. kdg mood dia xnk basuh pggan, dia tggl je ats meja lpas mkn.. mggu nih dia krje mlm, kuar bilik cari mkn, dah kenyang msuk bilik smbung tido.. bngun sbb lapar je.. xpun nk tgk tv.. nk bantu ringankan krje sye mmg xlah.. kdg sye stress, smbil cuci pggan pun sye menangis.. sbb sye rsa penat sgt.. smue sye nk kne wt.. lpas nih rsa nk ikat je, xnk pregnant lg.. penat!! Penat sgt2 mommies.. bila dah xlarat sgt, sye suka duk sorg2 dlm gelap, nanges smpai bgkak2 mata.. sye xthu nk criter kt sape.. bila sye ngadu kt mak, mak ckp sye manjakan sgt suami smpai dia pijak kpala sye.. dah tuh xkan sye nk jerit woii bsuh lah pggan ko lpas mkn.. ko ingt aku bibik ko ke??! Aku nk bwk perut lg.. dgn kerenah ank2 lg... smue aku nk hadap sorg.. mak sye cm nk letak kesalahan pd sye, pdahal sye dah cuba sehabis baik dah.. sye dah bnyk korban perasaan sye n hati sye sndri yg sakit.. sye sdih mommies, sedih sgt.. penat.. nk nanges pun rsa penat sgt.. ?????

45 Balas

Sis kene ckp jgk.. Slagi sis pndam mmg sis akn stress.. Sma mcm sy.. Prgnnt no 3 ni... Ni kmi xpnh rancng.. Xsident.. Tp sy tau ni rezeki yg tuhan bgi... Ank no 2 sy bru 1thn.. Msuk 1thn 1bln..mula2 tu dia trkjut lah... Sbb sy prgnt... Sbb mmg sy blm ready lg... Lma2 kn dia mcm xambik. Pduli, pgg perut pn ssh... Klau ank no 2 dlu... Dr tau sy prgnnt smpai lahir dia pgg bckp bmain kata2 lg.. Serius sy kcewa.. N sy talk lah slow2 kat dia... N now dia dh tau, dia yg sbok mndikan ank2 dia blik kj.. Sbb dia tau sy pnat jg ank2 dia.. Tmbh ank no 2 trlalu mnja.. So dr pgi smpai ptg kna hadap muka ank no 2 tu.. Kdg2 klau sy smpat, sy mmg mndikn ank2 n bgi mkn.. Wktu mlm cuma dia buat susu ank je.. Bsuh pnggang smua dia buat klau tngok sy pucat.. Msk pn dia.. Dlu mmg dia xpduli.. Tp. Kta kna talk f2f, tpi kna jg tutur kata lah... Slow2 ckp...