normal lah kan..??

Salam mommies.. just nk mtk pndgn, ape perasaan mommies klau ada dkt tmpt sye.. rituh sye g house warming n bday ank kpd kwn suami.. smpai sne, msuk, niat salam tuan umah n bini dia.. sye salam bini dia jelah, kwn suami x.. tiber2 bini dia tegur eeh akak, kembangnya.. npk berisi lak akak nih.. sye terus cm urmm nk mkn pun xlalu dah.. suami xdgr.. sye duk dlu.. pastu mak dia yg ckp eeh mkn lah, hah ceduk amek nasi n lauk.. sye cm hah yelah cik.. pdahal sye dah xde mood dah, rsa nk blek je.. blek dlm keta sye ckp ngn suami, ape yg bini kwn dia ckp pd sye td.. pastu suami pun kta, eeh bodo ke dia tuh, org ngandung mmg lah bdan berisi.. mmg ada isi pun kan.. yg dia nk ckp cmtuh knape.. patot brsyukur org nk dtg mjlis dia.. doakan mjlis dia, ank dia dpt hadiah.. knape bini dia mulut puaka sgt.. dia cm xpnah ngandung je.. nk ckp cmtuh sbb dia tgh slim.. sye pun time ank sorg dlu, org kta npk cm bru hbih spm.. skrg 38w ank no 4.. dia bole kta sye kembangnya, npk berisi.. mgkin lpas nih klau dia jmput pun sye xkan g kot.. kurg ajar sgt, xthu adab ngn tetamu yg dtg doakan mjlis dia.. biadap betol.. sye rsa sbb dia pkai bulu mata palsu tuh yg dia perasan lawa sgt muka dia.. ?????

32 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sama lah mcm sy sis.. Tp ni dekat office, bila muat lg uniform office sibuk tanya knp x pakai bju luar sbb pregnant.. Bila dh pakai tanya ckp pulak nmpk berisi sgt la apa la.. Benggap2 ja soalan tu kadang2 blh x, jgn nk sibuk pertikai tu pertikai bnd ni.. Rimass sy

Kawan tu tak pandai bergurau rasanya. Dia mungkin ingat nak mulakan bicara tapi dia lupa dia dah ter-body shaming. Sis berisi 38w mother to be sentiasa cantik no worries, yang penting pahala seorang mummy pregnant sentiasa dapat.

VIP Member

😆😆😆 Adehhhhh.. Geram membacanya ni. Kdg2 bukan nak angin tak tentu pasal, bukan tak nak positive.. Tp bila sentuh bab badan ni mmg tak leh bawak bincang tau sentap dia. Mmg potong mood habis. Sabar je lah dik..

Rasa mcm tak de isu je🤔. Org tu nak bergurau je kot. Erm kalo sy jawab je biasa la dh pregnant mmg la berisi. Lps tu pegi melantak makan😆. Sis sensitif sgt ni. Pikir yg baik2 ye sis...☺️

sy sebelum prgnant lg org mmg dh ckp sy gemok, bdn berisi..😅 sy buat xtau je..yg penting sy sihat, masih mampu utk cri rezki utk ank yg bakal lahir nnt..abaikn je org yg cmtu..

Biasa ibu mengandung sensitif kan.Tapi sya x nak fikir sngat pasal org cakap sya kembang ni.bukan benda penting untuk difikirkan. Buat lalu je

Kakak ipar sy pun pernah tegur sy, eh.. Dah buncit dah..masa tu xpasti dia tau x sy mengandung.. Sy cuma jawab.. Nt makin buncit.. 😁

klu dia dh taw awk mgandung its ok.. tp klu dia ckp mcm tu sb xtaw n awk xnpk mcm mgandung, tu mmg kuang ajar haha

Ala sis kalau sy lagi sy makan byk2..haha kite mkn utk zat anak dlm perut..kcuali sis ade gdm yela mkn kne cntrol

2y ago

Btl...rugi g knduri org tp xmkn😅😅

Mungkin tu cara dia bermesra dgn tetamu... Kdg2 masa mngndung ni emosi kita mmg sensitif sgt2....