macam mana nak control minum air manis

salam mommies, just nak share. hari ni saya dah 8week pregnancy, n 2 days ago slera makan mmg dah out n xlalu nak makan nasi..saya risau jugak sbb xtau dah nak makan apa..kalau minum nak minum air manis ja..dahla esok kena g klinik buka buku..takut pulak dorang suruh minum air gula ? any tips nak share tak on how to control minum air manis during pregnancy ni?

8 Balas

nak control senang ja. mindset sis kene betul . contohnya , kene fikir yang sis nak diri mommy n baby sihat and taknak kene kencing manis . cuba buat macam tuu dlu , if menjadi sis boleh teruskan. saya buat macam tu alhamdulillah sekarang dah jarang sangat minum air manis . 😃

5y ago

tq..insyaAllah saya akan cuba 💕

Normal lah sis. 12 minggu ke bawah mmg takde selera makan & asyik rasa muntah je. Esok sebelum check up make sure minum air kosong. Jangan makan pape ye takut tetibe ade kencing manis. Insya Allah x yah minum air gula next checkup

5y ago

ya sis..saya ni mmg kurang minum air kosong..insyaAllah, lpas ni nak banyakkan minum air kosong..takut pulak kalau minum air manis ja nanti kena kencing kotor pulak..

Tengok jugak faktor. Ada orang tak consume gula banyak, takda kencing Manis...tapi umur lebih dari 35 pun kena minum air guna 😂 kat buku pink Ada tulis

Hi.. Saya awal2 pun slalu loya.. Pastu kawan suggest minum ningxia red young living.. Alhamdulillah da x loya Sgt..

5y ago

Saya boleh tolong order kan kalau berminat.. :)

Suka bnda manis2 selalunya diorg ckp bby girls , untk kurgkn gula dlm bdn amalkn sup lobak putih ,

5y ago

insyaAllah..tq share tips sis

Sis nk tya sis pregnant 8week ad rase mcm denyut2 nadi kat perut bhagian bwah x? 😅

Husband kena support 😆 mcm sy, husband yg dok control makan bini dia

Sy bru 7week selera mkn mcm ade saka dlm badan ni 😂

5y ago

😅😅😂 sekrang ni dah xlalu makan..