Gdm on d/c trimester 3

Mummy semua please help saya ni gdm on dc sejak dah masuk trimester ke 3 ni ya allah tak boleh tahan betul nak minum manis dah berapa minggu straight saya minum and makan manis selama ni boleh je saya tahan untuk makan and minum manis , kebetulan tadi doc minta untuk amik darah hb1ac saya risau kalau result tak bagus sejujurnya masuk trimester ke 3 ni mmg saya bantai je semua , sebab dah tak tahan sangat. Apa nak buat ye mummy semua ada tips tak nak control balik craving manis-2 ?#pleasehelp

1 Balas

Macam ni sis. Semuanya bermula daripada mindset kita. Apa yang sis rasa tu, tu semua nafsu makan. Takde siapa yang boleh tolong kita berubah, melainkan diri kita sendiri. Kalau rasa nak makan manis, substitute dengan pengambilan buah-buahan.

7mo ago

InshaAllah awak boleh. Waktu ni la awak kena jaga betul2. Fikir kesihatan diri awak dan anak. Saya bukan nak takutkan awak tapi ada ibu yang lepas bersalin terus sangkut dengan diabetes tau.