macam mana nak control minum air manis

salam mommies, just nak share. hari ni saya dah 8week pregnancy, n 2 days ago slera makan mmg dah out n xlalu nak makan nasi..saya risau jugak sbb xtau dah nak makan apa..kalau minum nak minum air manis ja..dahla esok kena g klinik buka buku..takut pulak dorang suruh minum air gula ? any tips nak share tak on how to control minum air manis during pregnancy ni?

8 Balas

Normal lah sis. 12 minggu ke bawah mmg takde selera makan & asyik rasa muntah je. Esok sebelum check up make sure minum air kosong. Jangan makan pape ye takut tetibe ade kencing manis. Insya Allah x yah minum air gula next checkup

5y ago

ya sis..saya ni mmg kurang minum air kosong..insyaAllah, lpas ni nak banyakkan minum air kosong..takut pulak kalau minum air manis ja nanti kena kencing kotor pulak..