Mgtt

Anyone, boleh share x how to control sugar intake during pregnancy... Risau Sebb kena minum air gula nanti... No experience at all tntg minum air gula

2 Balas

Ambik pemakanan dlm quantity sedikit.. Pagi : 2 keping roti/ segelas susu+ air suam Tghri: segenggan nasi/ikan/sayur/jus buah-buahan Ptg: biskut/ oat / susu low fat Mlm: makanan carbo(mee,pasta,roti) susu low fat Jgn lupa ambil buah-buahan : pisang,tembikai. Pisaang antara buah yg boleh mengurangkan rasa mual/loya.

Amalkn sup lobk putih sblm tarikh minum air gla