Minum air gula

Hai mommies semua .. ada tips x utk minum air gula supaya x sangkut? Minggu depan sy nak minum air gula .. ramai ckp jgn makan dan minum manis utk 1 minggu nie .. sy skrg mmg jarang makan dan minum manis, cuma sy selalu makan buah² dan minum air manis kalau sarapan sbb dah biasa .. itu pun minum nestum or milo .. utk skrg nie, boleh ka sy minum manis utk sarapan tu? Or sy cut dulu sementara nie #firstmom #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

Better cut dulu 2 3 hari sebelum minum. Ada org wat dang je tp tak sangkut. Tp ada yg wat dang aihhh sangkut plak. Mcm saya cut dulu sbb nk playsafe, takutt once gdm nanti next pregnancy pun auto labeled as gdm mommy.

9mo ago

sis sehari berapa kali minum air manis? makan manis ada x? tu la ada org kdg tgk nasib juga minum air gula ni😅 ada yg pantang tp sangkut, x pantang x sangkut .. mgkin depend dgn penerimaan badan masing² kan