Pendapat

Salam and hai ibu ibu. Apa pendapat korang tentang pantang orang tua tua beli baju baby terlalu awal ???

14 Balas

Sy penah baca pantang ni dalam adat jawa...tp brgantung pd kita, pepatah pon ajar sediakan payung sebelum hujan, bersiap sedia utk masa akan dtg, samada sis kumpul duit sikit2 setiap bulan, dah 6@7 bulan baru beli barang ataupon sis boleh beli sikit2 setiap bulan... Mcm saya, kandungan dh 7 bulan baru beli, tengok bil mmg terkejut, beratus2 rupanye.....masa ni ada terfikir lebih baik beli ckit2 masa awal mngandung....tp mujur ade simpanan....semuanya atas kita sis...insyaAllah dipermudahkan....