Pendapat

Salam and hai ibu ibu. Apa pendapat korang tentang pantang orang tua tua beli baju baby terlalu awal ???

14 Balas

takda benda ponn. org tua2 tanak kita mengharap sangat ja kutt. tp saya tak ikut ponn. mak mertua pon dok bising2 tak bg beli awal la, jgn beli baju warna kuning la, tp saya buat jugak sbb benda macam pkp ni kita takleh agak. last2 skrg dia senyap je saya siapkan barang baby sendiri sbb sume kedai baby tempat saya tutup. baju yg warna kuning plak saya pkai je. takkan nk buang plakk. baju baby dah la mahal 😂. saya start beli masa kandungan 3 bulan. sebulan spend seratus je untuk brg baby. bila dh 6 bulan kluar duit lebih sikit sbb beli pump. then settle dh brg baby.skrg tunggu masa je

4y ago

Samaaaaaa.. Maknanya semua orang lebih realistik sekarang ni.. Heee

Sy penah baca pantang ni dalam adat jawa...tp brgantung pd kita, pepatah pon ajar sediakan payung sebelum hujan, bersiap sedia utk masa akan dtg, samada sis kumpul duit sikit2 setiap bulan, dah 6@7 bulan baru beli barang ataupon sis boleh beli sikit2 setiap bulan... Mcm saya, kandungan dh 7 bulan baru beli, tengok bil mmg terkejut, beratus2 rupanye.....masa ni ada terfikir lebih baik beli ckit2 masa awal mngandung....tp mujur ade simpanan....semuanya atas kita sis...insyaAllah dipermudahkan....

Hehe..sy layankan je pantang tu.. Masuk je 7 bulan.. Neneknya yg excited ajak g Anakku.. Shopping brg baby.. 70% brg baby pilihan hati neneknya.. Bak kata PM, syg anak.. Tp cucu lebih2 sayang..

X de pape lh sis. Saya masa 5 bulan hritu dah beli. Senang beli sikit2 setiap bulan, kalau due awal nanti x kelam kabut. Skrng saya dh 7 bulan barang baby dh complete, tinggal barang pantang

4y ago

Betul.. Beli sekali gus.. 1k lebih hbs.. Jd xsalah beli sikit2.. Xde la terasa byk sgt duit keluar

Sy 3bulan dah beli barang baby sikit2. Sbb dh tahu tak mampu nk beli sekali harung. Skarang dah 5bulan sy beli baju plk sikit2. Doa baik2 semoga di permudahkan.

4y ago

Amiinn moga semuanya dipermudahkan amiinn

Beli ja sis .. baju anak saya byk beli bundle gred A atau B, ya la nak pakai sekejap ja .. haha tapi tu la semua x muat 😂 sbb baby still haluih ..

4y ago

Kann .. btw sbb x beli brg awal la jadi kalutt .. hahaha baby saya keluar awal 32weeks .. semoga dipermudahkan urusan sis

takot nnti keguguran atau pape jadi, kita dok trbayang kt bby.. asyik pegang baju bby.. asyik ingt sampai trbawa2.. tu je..

Beli je dr awal. Start 4bln dh beli sikit2. Tak terasa sgt duit keluar sekaligus. Skrg dh 35w alhamdulillah settle semua

Betul. Tapi mulut orang ni haiihhh buat kita down. Kann tiba tiba pkp so lagi la susah. Beli online tak puas hati sangat

Kalau sy kumpul je duit tiap bulan dlu. Nnt dh msok 5 6 bulan bru start beli barang baby.