alahan teruk

Salam.. Ade tk kat sini yg alahan teruk macam sye.. Pagi ptg malam muntah je.. Skrg dh 4 bulan tpi still muntah.. ?

18 Balas

normal... sy klau pgi klinik nk ambk mc sbb xlarat nk p keja.. doktor msti cakap... mngndung bukan penyakit ye... muntah pening itu semua normal... smpai satu tahap... nak alas perut ja... sy makan sup sayur bayam sahaja... 😅

5y ago

Sayur bayam ye sis.. Okok sye cuba.. Hehe

Sm la kita sis...msk 4 bln dah still ada alahan muntah... nk handle ank 2org lg still kecik2...kdg x terlayan....mkn minum drg pun tunggng langgang dah...kesian

5y ago

Yke sis.. Hmm.. Sama2 kite bertabah ye.. Sye anak first.. Tu mntk pandangan hehe

pembawaan kali..sy start masuk 3 bulan stop suda..sis cuba makan sayuran2 dan buahan..kalau mau muntah makan tablet sour plum..spya x kerap muntah..

5y ago

Baik sis.. Tq suggest

Sy mkn gula2 utk elak rase loya.. tp kadang tu xboleh tahan muntah jugak.. sbb xboleh nk makan gula2 bnyk sgt tak elok pulak..

5y ago

Itulaa.. Mkn asam pon tk.elok kan.. Haihh.. Bertabahlah hehe

Bertabahlah, saya dah nak masuk 5 bulan masih tak boleh telan air liur. 2 bulan setengah mc

5y ago

Moga kite sama2 tabah ye sis

Bykkan bersabar yer sis. x pn sis try mkn snack yg buat sis x muntah. mkn buah ke asam ke.

5y ago

Sye mkn asap...kadang bila nk kluar kan muntah tu mcm acid pulak.. Bnyk mkn asam hehe

Sy x muntah cuma lesu yg terok.. Jalan je kja mnguap.. Kpala pening.. Mata berpinar

5y ago

Sye jenis muntah tk kira tmpt hehe

Try consume jus mamariam, sy bru try smggu, alhamdulillah loya2 dh xd sis

5y ago

Sye dh try dri first pregnant.. Hb semua ok.. Cuma muntah tu still muntah hehe

Saya dah 4 bulan still muntah,doc bagi ubat tahan muntah baru ok makan

5y ago

Same la kite sis

Biasa lh tu sis.. kadg smpai 6 bulan mcm saya baru hilang muntah2 tu

5y ago

Kan sis.. Harap tabah hehe