Alahan pregnant

As salam mommies, siapa yg pernah alami alahan muntah2 yg teruk during pregnancy? Skrg sy pregnant 11w second baby. Anak pertama dulu alahan pun teruk sampai 6 bulan masih muntah2. Skrg pun sama. Even dah makan ubat tahan muntah still muntah juga. Apa yg mommy buat utk hilangkan rasa loya and mual nak muntah tu? Tq 😊

1 Balas

Macam saya, waktu first trimester, saya okay jee, waktu second trimester ni baru start jadi. Even makan muntah makan muntah. Bau tak kena muntah, nanti benda geli muntah, padahal dulu biasa je. Tapi husband selalu akan belikan buah masam masam macam oren, epal, buah naga, tapi bila saya makan muntah, husband buatkan jus, at least kita minum air tuu. Tu cara saya hilangkan loya, then ada juga makan nasi pun muntah, so mesti sediakan roti dalam beg or rumah mesti ada roti.

3y ago

So far kalau dh minum jus awak ok ke takda rasa loya sgt? Buah2 pun sy makan. Tp tu lah makan apa pun tak lama tu mesti rasa berat kat dada nak muntah. Kalau tahan jadi pening kepala. Btw, thank you for sharing :)