alahan teruk

Assalamualaikum semua.. Sye nk tnye.. Ade tips tk untuk alahan yg teruk.. Sye muntah2 dri bngun tdo smpai ke ptg.. Skrg ni malam pon dh start nk muntah juga.. Mohon share share tips untuk elak atau kurangkan alahan ye..

12 Balas

Hmm sama jugak saya ka . Alahan teruk pagi hingga malam .. tapi org tua saya bagitahu kata perlu lawan jugak mkn walaupun muntah. Kalau perut kosong itu jugak satu sebab muntah2 pening sebab perut kosong .. Saya pun rasa mcm aduiih ckp senang bau makanan langsung xdpt bau mcm mne nak mkn .. tapi Ada lawan caranya bukan mkn nasi atau makanan berat . I hanya mkn buah.. minum air .jus.susu.biskut.asam mcm ni je. Saya rasa sejak seminggu Ni Saya kurang alahan ...

sy mse awl mengandung pn alahan teruk sampai muntah2.. ble sy nk muntah je sy mkn kismis..alhamdulillah laa kuranglaa rse mual2..sy juga mkn buah oren slps mkn.. sy alahan sampai mkn nasi pn sikit..nurse sarankn kne mkn sdikit tetapi kerap..

Mcm sy.. Sy g klinik doc bagi ubat tahan muntah.. Skrg Alhamdulillah mmg msih muntah tp time lapar sgt je.. jgn biarkan prut kosong ye nnti makin truk muntah tu

Wslm, sama mcm sy. Dri pg smpai mlm muntah. Sampai lembik bdn2, last2 admit hospital doc akan drip. Kalau rasa bdn kita dh tak kuat terus p hospital ok. ❤️

waalaikumsalam.. Dlu sy pon macam sis jgk.. Alahan terok.. Tp start sy mnum jus mamariam alhamdulillah alahan sy bkurangan.. Sis cuba lah.. 😉

5y ago

assalamualaikum..sis mnum mamariam xda rasa mual ka? sy baru mnum 2 hari,lagi rasa mual n nk muntah..tp xkluar pon muntah

Naa tiga tiga pragnancy alahan teruk 4 bulan..warded smua. Gastrik teruk sgt..makn apa smua tak masuk. Serba tak kene. Bg naa tkde ubat alahan ni..

5y ago

Hehehe naa mmg tkleh masuk satu pon

waalaikumusalam, alahan tu terpulang pda diri sama ada kite kuat ke x..pastu alahan mmg ada msa hamil ni kena layan jelah huhu

5y ago

Ohh yke.. Hehee.. Ok sis tq share

Xde tips yg blh sye bg sis, sbb sye pn sme mse awl pregg, sye g serah dri kt spital msk air.. Lps tu ok skit..

5y ago

Yes.. Nti dktr srh kncing dlu nk bce air dlm bdn kite mcm mne, mcm sye kering tros.. Tu kne msk air.. Lps msk air slow2 blh la mkn skit.. Mnm skit.. Bdn xde la lemau sgt..

Klu alahan da teruk smpi tak blh nak control. Baik jumpa terus dgn doktor... Ibu kena kuat tau.

Huhu.. trmster ptama mmg pon.. semua ptua tak mnjadi.. masuk kdua bkurang la sikit..