kedekut..

Salah ke sye kedekut ngn suami?? Sye thu pmpuan diuji bila suami susah, suami diuji bila dia senang.. suami klau dpt gji laju je ajk mmbe g mancing, pantang ada cuti.. kdg xdulik ngn sye n ank2, duk kt kolam smpai subuh.. xbwk ank2 jln, g playground ke.. layan ank2 main.. tp time dia kering bru tnye sye kt sye ada duit x?? Sye ckp je xde.. dosa x sye xjujur, sbb bila ada duit dia xingt pd kami, bila sesak bru ingt ada bini.. sye ada lah duit selit2.. ?? mmg niat nk pkai time emergency.. tp nnti klau dia thu sye risau.. stiap kali gji mmg dia beli brg dapur smue, lauk2.. tp duit blanje sye kne mtk bru bg.. klau x dia wt2 lupa je.. salah ke sye wt cmtuh ek?? Mommies ada pengalaman cmnih ke??

2 Balas

Kena tahu asas kewangan islam dalam rumahtangga, wang suami ada hak untuk isteri , nafkah isteri dan anak² dan wang isteri hanya untuk isteri tiada hak pada suami. Jika wang isteri boleh di beri pada suami atas keizinan isteri sahaja. Boleh rujuk yg alim tentang nafkah ni.

5y ago

Tq.. sye pham benda tuh.. risau dia yg xpham.. sbb klau x xkn smpai kne mtk bru nk bg.. kannn?? Hmmm sye segan lah nk mtk, tp nk tggu dia sndri hulur mmg brjanggut.. 🤪🤪 sye xbkerja, xde duit sndri n xpgg duit lgsung.. tuh pelik bila dia tnye ktnsye ada x, dia xingt ke dia bg or x yg dia nk mtk2 tuh.. 🤭🤭