Berpantang czer

Saje nk buat luahan. Lepas bersalin czer ni, bdn weak sgt . Xmcm bsalin normal. Sedih sgt. Nk baring susah, nk bgun dr baring susah. Tido telentang , sakit pinggang jgn ckp la ... Sedih sgt.. elok bdn xde sakit cmni, bile kne czer jd weak. Nk jln susah , duduk lame Sakit bontot, susukan anak sakit perut, bdiri lame pun sakit.. 😭😭 batuk, bersin, ketawa sume susah. Nk angkat kaki mase baring pun xleh😭 betol2 down dgn keadaan mcmni..

Berpantang czer
75 Balas

Sabar sis. Sy pon csear juga masa anak sulung menghadap kaki bengkak sebelah dgn bengkak susu dengan suami jauh di srawak tkboleh balik sbb masa tu pkp kapal terbang smua cancel . Hari hari sy menangis tapi sy cuba kuat demi anak. Anak dah 2 bulan baru dpt jumpa suami.. bygkan anak sulung kita impikan nk smbut sama sama tpi xdpt. Sy dlm ward smua urus sendiri walaupun perut skit sgt ditoreh.. xboleh org melawat dtg hanya hntr brg sahaja.. alhamdulillah sy berjayaaaa. Allah bg ujian pada sy, tapi Allah hadirkan anak y sgt2 baik dn memahami.. sabar byk2 ya sis. Semoga dipermudahkan semua urusan awakk..

jgn down sis....sya pun ibu bersalin czer anak sya no.2 songsang....anak pertama saya normal lahir....skrg sya hamil no.3 lgi.... sis coba ambil suplement vivix shaklee tu bgs utk ibu czer cepat baik dan badan pun bgs rsa ringan time sya ambil itu time pantang czer....dan sya ambil vitamin c juga shaklee.....luka sya cepat kering...dan tak rasa nyilu...dan sya juga bukan penjual product shaklee,sya cuma customer jee😅....bkn sya m promot kn ...tapi kenyataan mmg baik utk czer...sbb time pantang czer tak baik sgt mkn jamu2 yg panas2...minum air masak bole,,,semoga bermanfaat utk sis juga🥰

Bertabah sis..jika berpeluang untuk rehat,cuba rehat & positive kan diri..doa banyak2 semoga cepat sembuh & kuat demi anak & suami.. Saya juga pun diuji,lahir normal tapi 3 hari aelepas tuu saya terjatuh..jahitan koyak & sakit sangat2..sampaikan jalan pun tak boleh dengan pjj lagi & pantang dengan mak ayah sendiri,masa tu pulak lah mereka ni asyik bergaduh..mental koyak betul..60hari saya tak boleh buat kerja berat & mencangkung atas nasihat doc..tapi Alhamdulillah,now baby dah 3bulan,semuanya elok.. Setiap yang berlaku ada hikmah & ada pelangi di kemudian hari..

banyak bersabar ye awak ☺ effect lepas czer memang macamtu. dulu saya pun sakit-sakit macam awak. tapi tips dia, awak kena rajin bergerak tau. insyaAllah lepas seminggu, awak dah tak rasa sakit tu dah. dulu saya banyak bergerak juga. sakit tu memang sakit tapi kena tahan. susah-susah dulu, senang-senang kemudian. alhamdulillah dalam hari ke-9 lepas bersalin, saya dah tak rasa sakit kat bahagian luka. ada lah rasa sakit sikit tapi tak sesakit masa first week tu. awak kena kuat tau mommy. kalau awak kuat, mood awak stabil, baby pun happy 🤗

Sabar sis. Tak pe rezeki kite nak merasa bersalin czer. Saya pun anak pertama kena czer sebab baby berak dalam perut. Jgn rasa down. Atleast kite kena bersyukur sebab kite dah buat yang terbaik untuk anak dan diri sendiri. Saya seminggu je mcm struggle sikit nak kena control macam². Tapi memang banyakkan berjalan. cukup je 2 minggu ha laju kemain jalan perut pun tak sakit dah. Siap boleh keluar pegi mall lagi. Alhamdulillah. Luka kena jaga betul². Jgn biar luka basah or lembab. Takut kena jangkitan. Keringkan betul² depan kipas.

saya pun czer baru 18hari. tapi alhamdulilah xsakit pun. saya pun xpasti sb apa. mgkin ikot org jgak. sblm bersalin saya baca ramai yg sakit lepas ubat bius hilang. saya pulak emergency czer. lepas ubat bius hilang xsakit pun. time bergerak ja pedih kat tmpat czer tu. tu pun seminggu ja. lepas tu dh xsakit. n saya mmg byk bergerak sb anak kat ward lagi. saya kena pump susu setiap 3jam. n sekarang saya dh buat krja rumah sikit2.. masak lauk pantang sendiri. alhamdulilah pantang ni saya cepat sihat. ni anak first saya

sy pn czer jgk.tp sy gagahkn diri buat apa yg ptt.sy mandikn ank.msk laok pntang pn sndri. buat keje mcm biase.sakit tu mmg la sakit.waktu tu pn sy masih lg batuk.sakit nk batuk tu menagis dibuatnya.blom lg puting xnk kluar.dgn tetek bngkak lg.pingang ke bwah da bengkak mcm belon.sakit oii😅.cuma nk pesan je jgn ekotkn lembik bdn tu.nti lama sakitnya.bgun buat senaman sikit ye kwan.doc pn kate czer ni kne buat byk sikit senam yg ringan2.klu x nti enjet ubt cair darah tu xjln.efek kt jntung .bgun ye 🤗

hai sis, sy pn czer. myb sis jgn fkir smua benda sakit or susah. 😊 just enjoy journey berpantang ni. pd sy czer xda la teruk mana kalao kita jaga elok2 n fkir baik2. alhamdulillah jahitan sy pn nurse ckp cantik and xda nanah or luka. sakit badan tu mmg btul tp masih boleh tahan, lama2 sakit tu akn hilang bdan pn xrse lemah da innsyaa Allah .. and sis kena aktifkan bergerak juga jgn stay baring je tao sbb risau ad darah beku . ppe pn sy doakan sis selamat berpantang ❤️😊

sabar ye sis..sy normal x czer pn d uji.lps kuar bb masalah d bahagian tulang ekor..xleh bgun..baring..duduk..serba xkena umpama beranak czer.nak duduk xblh lbh 2 3 minit..bile nk bangun ambil mse y lme smpai kuar air mate..bile baring pn same xleh berpusing Kiri kekanan..dah jupe doc berurut xtau sbb pe..bkn tulang.skarang bb dah setaun 7 bln Masih terasa sakit tp xmcm dlu.ape2 pn sabar ye mommy kena kuat.. pengorbanan seorang ibu

2y ago

Saya wlaupum dah 11b pas czr, masih terasa sakit kat tpt bedah termasuklah kat belakang bekas jarum tu

saya pun emergency czer 16hb tu. mmg down lepas tu, sbb sy pun rasa sakit mcm yg sis rasa, susah tdur, tdur pun sakit 🤭 nak nangis je rasa. tp sy kuat kan semngat, sy tenung muka baby saya. sy kuat demi baby. tenang hati sy lepastu. persekitaran pun mmainkan peranan juga, biar positif2 saja ya. syukur alhamdulillah dlm 10 hari sakit2 tu dah bkurang, dah boleh baring elok2 dah 😚 kuatkan semangat ya sis. we can do this! 😉