Berpantang czer

Saje nk buat luahan. Lepas bersalin czer ni, bdn weak sgt . Xmcm bsalin normal. Sedih sgt. Nk baring susah, nk bgun dr baring susah. Tido telentang , sakit pinggang jgn ckp la ... Sedih sgt.. elok bdn xde sakit cmni, bile kne czer jd weak. Nk jln susah , duduk lame Sakit bontot, susukan anak sakit perut, bdiri lame pun sakit.. ?? batuk, bersin, ketawa sume susah. Nk angkat kaki mase baring pun xleh? betol2 down dgn keadaan mcmni..

Berpantang czer
72 Balas

banyak bersabar ye awak ☺ effect lepas czer memang macamtu. dulu saya pun sakit-sakit macam awak. tapi tips dia, awak kena rajin bergerak tau. insyaAllah lepas seminggu, awak dah tak rasa sakit tu dah. dulu saya banyak bergerak juga. sakit tu memang sakit tapi kena tahan. susah-susah dulu, senang-senang kemudian. alhamdulillah dalam hari ke-9 lepas bersalin, saya dah tak rasa sakit kat bahagian luka. ada lah rasa sakit sikit tapi tak sesakit masa first week tu. awak kena kuat tau mommy. kalau awak kuat, mood awak stabil, baby pun happy ?