Tanda Bersalin

Maaf nk tya, kalau perut kita sakit sgt2sampai nk bgerak pun susah, adakah tanda nk bsalin. Sblm ni czer & xpernah rsa contraction.. Pggag xsakit cuma bhgian depan perut sakit sgt2.. Hanya mampu baring skrg.. Bru 37weeks

3 Balas

Rasa kesakitan sis dlm seminit or 5mnit kerap berlaku ke? Sakit dia meningkat tak? Klau ya tu contraction..tapi kalau dlm sejam 2 kali atau sekali atau dlm tempoh lama dtg lagi tu namanya braxton hicks..atau contraction palsu.. Tanda2 bersalin. Salah satu ada terus ke hospital. Jgn tnggu tiga2 ada baru pegi tau: 1. Keluar lendir bercampur darah 2. Rasa sakit yang teramat dan semakin meningkat setiap masa 3. Pecah air ketuban Selamat bersalin sis..

5y ago

Sama2 ..

Kalau contraction tu dia rasa bahagian ari ari macam senggugut tapi lebih dahsyat sakit dia. Awak rasa mcm tu ke? Kdg kdg boleh jadi tu brixton hicks . Contraction palsu

sakit tu kerap tak?kalau makin kerap makin sakit tu tanda bersalin