sakit pinggang/tulang punggung

15weeks ni. sakit pinggang/tulang punggung. kalau baring lama sgt/duduk lama sangat/jalan lama sangat. jadi sakit teramat sangat. nk bangun and jalan pun susah. mcm patah. mommies ada mcm ni tak? #firstmom #pleasehelp

2 Balas

normal tu sebab baby makin membesar. kalau baring atau duduk, better alas punggung/belakang badan dengan bantal. kalau duduk tu, alas dengan bantal donut. bab jalan lama pulak, sy time pregnant dulu tak larat nak jalan lama, memang akan cari tempat duduk rehat sekejap baru sambung jalan. beli kasut yang sesuai dan selesa untuk berjalan, contoh skechers.

11mo ago

tq mommy

15w juga mmg mcm tu juga. Jalan lama pun mmg tak larat akan cari tempat duduk juga rehat2. Pastu kalau lama berjalan pandai la sakit ari2 bila balik rumah.

11mo ago

kann. bila tanya kawan2 dia ckp tkde pun sakit macam saya . risau betol 😂