Tahap Perkembangan Anak Anda: Umur Mula Merangkak

Psst....Ibu! Si Manja anda dah mula lakukan pergerakan apa sekarang? Ada yang dah pandai merangkak tak? Hehehe mesti anda excited kan! Jom kongsikan dengan kami bila anak anda mula merangkak!

Tahap Perkembangan Anak Anda: Umur Mula Merangkak
25 Balas

ank sy tgh bljr duduk,dia bljr merangkak...so dia duduk dan merangkak sekaligus huhuhu dlm tempoh smggu lbh nk masuk 6bulan dia dpt semua tue,adeyyy...skrg nie br 6bln 5hari,dia da pandai bdiri2...cepat sgt bdk seketul neh

anak saya start merangkak 5 bulan tapi merangkak ke belakang, 6 bulan setengah mcm tu baru merangkak ke depan. dah boleh duduk. 7 bulan dah pro semua, start memanjat berdiri.

4mo ago

wahhhhh lju

5 bulan dh boleh duduk tanpa support, 6 bulan baru boleh meniarap. Skrg 7 bulan belum pandai merangkak tp dh boleh brdiri sendiri. Memanjat berpaut sana sini dh 🤧

anak saya dah 8 bulan lebih dia malas nak merangkak tapi dia dah pandai berdiri dan nak start belajar jalan

anak saya 8bulan boleh tiga sekali gus. merangkak duduk dgn berdiri. skrg nk Masuk 10bulan lagi lima hari dh menapak dua tiga tapak dah

5mo ago

hrap2 ank sya pun mcm ank sis

anak sy terbalik😅jln dlu br merangkak...dia g advnce dlu pstu dh dpt jln br la nk belajar merangkak😅

4mo ago

mg dpmudahkan segalanya Allahuma Amiin

baby sy meniarap umur 5 bulan..7 bulan merangkak dan skrg umurnya da 9 bulan 15 hari dah start nak berjalan...

biasa 6 bulan ke atas..y no 7 ni xtau lg..nak masuk 5 bln tp baru blh niarap😁

ank sy nk msok 11 bln bru pndi mrangkak n mula bjln 1 thn 2 bln

Anak sy msuk 3 bulan tpi mls nk tengkurap , it’s normal?