Perlu ke check ke klinik lain?

Pregnant dah masuk 8minggu. Haritu first scan dekat KK lepastu doktor tu bagitau hanya nampak kantung je dan suruh datang lagi 2minggu. Selama nak tunggu 2minggu ni perut selalu sakit mcm memulas tapi takda pun keluar darah ke apa. Cuma perut kerap sakit time malam. Saya dah start risau sebab ada baca pengalaman org bila nmpak kantung je tak lama tu dorang kluar darah takpun kandungan ectopic. Risau sngt ni sementara nak tnggu lagi 2mnggu scan kt KK balik, hati asyik tak sedap jee. Masa kat KK just bagi ubat folic acid je, so saya mkn ubat tu je sehari sekali..Macam mana ye, saya risau sgt asyik fikirkan kandungan je. Kadang rasa mcm tak ngandung pulak. Ada suggestion tak apa perlu buat?

22 Balas

salam sis..pgalaman saya pun sama jgk dlu benda sma jgk jd..klu cm ni mmg akn kemungkinan kantung tu xkn btahan lma myb akn jatuh jgk..saya scan swasta benda sama jgk doc ckp..lpas sminggu saya dh gugur..apa pun awk bykkn bdoa pada allah smoga ada keajaiban