Scan nampak kantung

2minggu lepas dtg klinik cek kehamilan scan nampak kantung usia 5w. doktor suruh dtg lagi 2minggu utk repeat scan nak tgk jantung baby. tapi td scan usia dah 7w nampak kantung je. doktor suruh dtg lagi 2minggu sbb doktor ckp takut kandungan tak jadi. ade yg pernah mcm ni ke? risau. ?

6 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Banyakkan berdoa sis. Banyak yg saya baca di TAP, Parent yg experience perkara yg sama dpt tengok kantung baby on 3rd scan. Maybe tersalah kira tarikh

cuba mintak scan dari bawah.lebih jelas. sy dulu 6w x nampak scan perut. scan dr bawah baru nmpak janin.

Sama saya. 8w masih takda heartbeat. Repeat scan 10w baru ada. Jangan risau ya😄

Saya pernah mcm sis... Inshaallah,Kali ketiga scan akn nmpak😊

9mo ago

Bnyakn fikir positif ye😊...same2 sis

Pergi 2nd option I rasa 9w Baru nampak heart beat......

doa yg baik2