Nak tanya

Saya dah 8minggu..tapi scan tak nampak jantung..tapi kantung n janin ada..minggu lepas dah pergi hospital..doc suruh tunggu 2minggu lagi..sebelum pergi scan ada keluar macam coklat + darah bercampur dalam keputihan..tapi sikit je..sampai sekarang takda darah ke apa yang keluar..ada ke pernah jadi mcm saya ke?

4 Balas

Sis macam saya.. saya scan dah 7 minggu baru nampak kantung.. lepas tu ada bleeding juga campur keputihan. Saya banyakkan berehat aja. Baring aja di katil tak buat kerja apa-apa.. Tapi lepas 2 minggu اَلْحَمْدُاللة FH+ lepas scan. Kadang kalau ikut tarikh period last tu baby macam dah besar tapi dia ikut juga pada orang macam saya. Sis banyakkan berehat jangan bergerak banyak. Lepas 10 minggu baru saya boleh berjalan lebih. Sebab pening asyik baring saja.. loya makin menjadi kalau selalu baring 😂😂 إن شاء الله tak ada apa-apa berlaku. Doa banyak-banyak ya.

in shaa Allah sis sy doakan lagi 2 mggu sis repeat scan nnt dh nmpk smua lgkap dan heartbeat ❤️ doakan juga sy , kes sma mcm sis tp sy 9 weeks scan dah ad kantung yg cntik mmbulat , janin dh lgkap ad kaki tgn tp heartbeat xnmpk tgu 13/1 repeat scan ... Smga ada meeracle buat kita ☺️

2y ago

salam sis. silent miscarriage ni macam mana? kes sy sebiji macam sis. masih menunggu lg 2 mggu utk scan balik. semoga ada keajaiban. tapi insyaAllah apa pun sy redha. insyaAllah

takpe . mungkin tak nmpk lg kot . biras sy dulu kantung pun tak nmpk . scan masa 11 ke 12 week baru nmpk

5y ago

Tu lah..berharap mcm tu juga..terima kasih banyak ye.. doakan saya ye..

Sy pun sama. Aritu scan x nampak hb lg. Tp janin da nmpak. Repeat scan lg 2 mggu. Hrp ada rzeki.