Darah mcm period

Hai bakal ibu2, Sebelum tanya lebih kat sini , saya dah rujuk doktor ya. Macam ni , masa 7minggu+ saya dah buat scan and nampak kantung & janin dalam kantung dah . Then buat buku next week kat KK tp doc kata ada kantung je . Huhuhu next appointment bulan 11 ni . Lepas tu malam tu keluar tanda macam coklat2 nak period (jumaat21/10) hingga hari ni (sabtu, 29/10) tapi hari selasa dah jumpa doktor tp doktor kata setakat ni tak perlu check sebab darah keluar sikit2 je and tak rasa sakit @ kejang . Ada tak yang pernah period ketika pregnant atau keluar darah ? Tapi memang tak ada rasa sakit pon , just rasa mcm period sebelum ni 🥹

1 Balas

masa kamu keluar darah coklat dari 21hb - 29hb tu tiap hari ke kluar ? atau dia selang bbrpa hri bru kluar ?

2y ago

Ohh patut kalau dah spotting coklat tiap hri xnormal dah biarpun sikit kan. Herab jg knapa dr cakap masih ok. yela mrka lebih tahu dan arif psl ni atleast buat checkup takut lain mslh lg nt. Sy pn skg ni ada jg keluar keputihan bercampur dgn darah coklat yg dah lama. Bau yg kluar tu bau macam darah ke? sbb sy sllu cek keputihan sy dan hidu stkt ni mmg bau dia bukan bau darah la. Dan kakak sy (baru melahirkab bulan lalu) kata tu mgkn lebihan darah lama dlm rahim tu bru kluar. Tp tula nak jg consult dr risau jg threathened misscarriage. Nt appointment dr awl bulan 11 ni sy akn tnya jg la psl ni. Biarpun sy bukan tiap hri kluar, tp risau jg kan sbb apa2 boleh jdi dan bdn semua org xsama. Ada yg ckp spotting coklat ni normal ada jg yg ckp tu tanda ancaman awl ggur. Xpe awk doa yg baik2 utk kita yaa. Semoga semua urusan kmu dipermudahkan.