Hai..nak tanya.. ada tips Tak untuk kawal berat badan semasa hamil? 😅Tq

Pregnant 32week

6 Balas

Makan makanan yg sihat yg berkalori rendah dan mengenyangkan, cth mcm kekacang almond ke, buah yang berair mcm tembikai/pear etc.. jgn makan manis2 dessert semua tu kena limitkan, klu rasa lapar, dari amek roti, baik cicah biskut kering sbb kalori dia lagi rendah cth dua keping roti bersamaan 4 keping biskut. Jd cicah biskut lg kita rasa kenyang dri makan roti dua keping tp kita rasa x ckup n nak lg..

xpasti laa sis..mgkin memang jenis badan naik masa pregnant..macam saya makan x banyak juga manis x suka. tapi berat menjadi2 naik. dari pregnant anak pertama sampai la yang ke3 ni. mcm tu juga. pregnant memang naik mendadak. 😅 Alhamdulillah x da masalah masa pregnant.

kandungan kalinie berat badan saya naik sampai 2 3 kena buat rutin cek tekanan darah 🤣.Nak kawal xad tips tapi maybe bolee elakkan makan berat selepas pukul 9malam n kurangkan minum/makan manis

Sy pn blm pnah jmpa cara nak kawal brat bdn. Klu sy prgnant msti brat bdn lbih. Mkn mcm biasa jer.. X la banyak mana pun. Tp rupanya baby sy bsar2.. 😄

3y ago

Nurse ada tegur ke pasal berat sis?

Sama dengan saya sis, saya baru masuk 28 minggu. Makan berselera sangat, setiap kali check up berat naik lebih 😂

sy anak prtama mkn biasa² ja..yg ke 2 ni balik² lapar 😄 nk makan ja..kmpom berat naik ni 🤭