Berat badan naik mendadak

Hai n Assalamualaikum mummies2 nak tanya ada tak mummies2 yg preggy dan berat badan naik mendadak. Gdm xda bp okay cuma hb low. Ada tak tips nak kawal berat badan. Makan tak kuat pun tapi berat naik cepat . Lani ulang alik selang sehari ke klinik untuk cek bp n air kncing sb berat naik tak trun.

3 Balas

w,Salam , sama laa dengan Sy . hb semua okay. awl ii tu diet La jugak makan suku ii separuh ,makan buah , okay laaa time tu , tpi sekarang dh 26 minggu makan sikit Pon berat naik , next appt 17/5 tpi berat dh lebih 1kg haihh stress betul , kalau ikut chart Sy Kene naik 800 gram je sebulan hm

12mo ago

tu laaa , kalau berat naik 2 minggu sekali laa Kene pi kk

wslm. pregnant anak sulung dan ke 2 berat naik ikut chart. pregnant anak ke 3 ada gdm,berat turun tak ikut expectation sampai la bersalin sbb diet. ada gdm,sbb tu diet. try LCNS,tak bahaya pun utk baby dlm kandungan

12mo ago

okay baik sis tq advice

Cut your sugar intake.