Kawal Berat Badan

Hi . Saya nk tanya ada tak Tips untuk kawal berat badan? Sy 24weeks setiap kali timbang mesti lebih dari sepatutnya. Dah kene pantau BP tapi takde masalah. Kencing manis pun takde. Tapi still berat naik. ada tips tak mommy nak share dengan saya?#firstbaby #ingintahu

2 Balas

saya pun dulu mcmtu, total berat badan naik hampir 20kg sepanjang pregnancy. sampai kena refer pada pakar pemakanan tapi saya takda gdm, bp pun okay je, hb pun okay tapi mmg selera makan tu tinggi lagi pulak saya takda loya muntah ke apa. tapi lepas bersalin berat turun kepada normal balik Alhamdulillah

2y ago

memang ada effect pada baby, effectnya baby besar 😅

saya makan suku-suku je nasi. lepas dah makan tu takde tambah lagi. itu je cara saya buat untuk pastikan berat tak naik mendadak. pernah sekali kantoi makan banyak naik 3 kg terus serik rasa sebab seminggu straight kena datang klinik buat daily bp. jenuh

2y ago

aduhhhh. kena datang klinik tak seminggu straight? raya kan, sedap makan