Pregnant 11 minggu tpi xrse mcm mengandung xrse ape,bku pink blum buka lgi..xpe ke lmbt utuk bln dpn

Pregnant 11minggu

20 Balas

High chance u kena marah dan bebel dgn staff KK sbb pandai² buat keputusan sendiri dan bila tiba² jd pape sbb lambat buka buku pink dam sebagainya , akan menambahkan beban pd sistem kesihatan negara yg sedia sesak, dan tak berapa nak cukup ni bila takde rekod dan sebagainya. klu gi swasta pun kes sensitif mcm pregnancy dan baby dlm kandungan yg tinggi risiko jika terjadi pape yg mungkin akan disaman , spital swasta pasti akan tolak ke kerajaan

Call atau walk in utk set appointment dulu, sy first pg kk nurse just suruh pilih tarikh lain utk bukak buku pink, bukan pg kk terus dpt buat buku pink. On 13 week br dpt buat, alhamdullilah nurse x marah pon. Morning sickness rasanya lain2 pengalaman. Mcm sy first trimester alahan smpai nak mkn pon xde selera langsung, tp bila dh 2nd trimester ni morning sickness tu dh hilang n boleh mkn mcm b4 preggy.

Semua orang kalau boleh tak nak ada alahan masa pregnant. ☺️ Normal kalau sis tak ada alahan masa pregnant. Buku pink kena buka 12w ke bawah . 12w ke atas kebarangkalian kena bebel dengan nurse . Sekarang ni pun dah boleh call kk untuk ambil appointment buka buku pink . Sebab sekarang kalau nak buka buku pink kena ambil appointment dulu . Nanti misi bagi tarikh untuk buka buku pink .

X semua org ada morning sickness.. Sy ank sblum ni x de rasa langsung tp yg kali ni teruk jg morning sickness.. Sy buat buku masa 12w.. mula2 g awal sbb risau kna bebel tp bila dah jumpa nurse diorang akan bg tarikh appointment utk buka buku kat tempat sy diorg prefer 10w - 12w keatas sesuai utk buka buku pink kalau dtg awal diorg x buat pun

xsemua org ada morning sickness dear. sy both pregnancy xde morning sickness smpi bersalin. utk buku pink bukan tnya dekat sini awak. kalau tya kami. boleh bg mcm2 jawapan dkt awak. buka buku cepat then doctor and nurse pon boleh pntau awak dn baby cpt. boleh tengok awak dlm kategori high ke x ke.

sy pregnant 10 minggu,sebelum ni memang ada alahan...sampai nk keluar rumah pn rasa malas sangat..sbb badan kurang sihat...minggu lepas,dh ke kk..bagitau nurse nk buka buku pink..tapi nurse cakap dh lewat ni nk buka buku...tapi nurse bagi appointment suruh dtg hari selasa ni untuk buka buku pink dan scan terus

pegi bulan depan x tentu terus buka. sy pegi 1st time di KK dia cuma bg appointmnt shj. apptmnt tu kena dtg lg bulan seterusnya untuk buka buku. dia xboleh walkin bg tau awk peknen dan terus dia buka buku. based on my experience, doesnt work like dat at all

7mo ago

betol huhu Dan sybkne marah bukak lambat

Saya awal2 weeks x de alahan jgak sis. Check upt je. Lpas tu sy g scan utk confirmkan pregnancy masa week 8. Nmpk heartbeat semua. Lpas tu sy call kk utk bkak buku tp kk set appointment masa 12 weeks. So sy ikot je. Bawak je gmbr scan semua. Tu time sy la

alhamdulillah tak ada alahan. selalunya kk nak first appointment by 12 minggu. kalau lebih nanti nurse bising. tapi ada je dah 5 bulan baru buka buku tak ada masalah pun. cuma tak ada monitoring lah, itu je

call kk n set appoinment.. mcm sye tyme 8 weeks da call kk nk bkak buku.. tp kk bg tarikh ble da 12 weeks.. so sye rse ok je.. asalkn follow up dgn klinik lua jgak.. peg scan utk check..