fist baby

assalamualaikum smua..saya bru pregnant dlm 6mggu lbih mcmtu..smlm pergi kk nk bkk bku pink..tpi doc ckp dtg lg 2mggu,scan smula bru boleh bkk bku..katanya blum ada heart beat..8week above bru ada..btul ke..risau saya..tpi nmpk kntung baby masa scan

13 Balas

Slalunya kalau awal2 kk bg tarikh appointment utk bukak buku... Seeloknya call dulu sblm pergi kk... Sbb lain tmpt lain cara dia... Ada tmpt yg xramai patient... Ada tmpt tlalu ramai...

walaikumsalam.. sy pn bru check dkt klink swasta kdgn bru 5week 2dy.. doc xscan pn doc sarankn dtg lg 3week utk scan then bru blh buka buku dkt kk..

Saya minggu ke 7 dah dpt dgr heat beat..tp saya buat di klinik swasta..repeat scan di kkia masa 9 minggu utk tahu ukuran janin..

betul sis. sy pegi buat upt di kk msa 5w lps tu nurse bg date appoimnt lgi 3 mnggu utk buka buku pink. InsyaAllah no worries

Betul la tu. Biasa 12wk bru buka. 10wk++ elok la buka. Klau awal buka buku byk kali la kna ulang alik kk

4y ago

tu la pasal semua dok ckp 6 or 8 weeks dah bukak buku pink, sy baru 12 weeks tapi tak buka lagi. doctor suruh tunggu lagi 2 weeks. hm...

Betul tu sis. Tgg 8week baru buka buku. Sekarang sis makan folic acid dulu

Sy scan swsta dulu.ad heartbeart msa 9 week.tp 11 week bru buat buku

Sy buka buku pink masa 7 week. Sebb demam panas sampai 4 hari

Memang mcm tu. kk tempat sy 8minggu baru boleh buka buku pink..

Saya kena suruh buka buku bulan dpn .sbb skrg saya 9mggu