Berdukung

Please help ! Baby adam asyik nak berdukung,bila letak dia menangis .. baby baru 1 bulan 8 hari. Ada tips macam mana nak buat dia tidak menangis? Saya nak buat kerja pun susah☹

7 Balas

Kalau awal ni , ajar je terus dia tidur buai . Anak saya sekarang 4 bulan dia baru start nak merap macam tu . Tapi kadang kadang je , ikut mood dia . Try tidurkan kat buai supaya senang saya nak buat kerja tapi dia tak mau , lagi lagi dia dah meniarap , tak nak dia , tak bebas bila tidur dalam buai , tak boleh mengereng

Saya pun mcm tu. Saya bagi buai je. Alhamdulillah tak ada lah nak berbuai je baby saya skrg. Ikut mood dia. Kadang nak tidur kat tilam kadang nak berbuai. Kalau tak nak buai, belikan henjut² tu je. Kalau berdukung je nanti lagi susah. Tak boleh nak buat kerja apa².

Anak I pun sama..asyik berdukung. Mula2 xnak bagi buai jgk. Tp masuk 2 bulan ni dah surrender. Letak dlm henjut2.. alhamdulillah lena dia tdo. Boleh la buat kerja sikit². Kalau tak asyik berdukung je.. tp henjut siang je. Mlm jgn ajar guna.

Hihi sy dulu dalam rumah pon masuk dalam ssc.. Gendong dlm umah.. Sampai dh ketiduran.. Letak atas tilam.. Klu x, mmg xjadi 1keje pon la.. 😂😂

Simpan dlm ayun la sis. Bukakan dia baby white noise, try search utube.

Tula. Tak boleh nak buat kerja. Terpaksa guna kan jugak kan 😅

Bedung baby? Pasang ayat al-quran.

5y ago

Suami kami pun tak bagi buaian sis. Tapi faktor ke buaian tu dh nampak... tak larat nak berdukung ja..