Nhzah Zridean, Malaysia

Nurturer of 1 sweet magician

About Nhzah Zridean

sleepless
Mummy help! Anak saya 2 bulan 26 hari.. kalau dia nak tidur..mesti kena dukung dulu baru tidur..bila dah tertidur saya letak dia mesti bangun balik..saya menyusu anak fully breastfeeding..bila menyusu
..read
VIP Member
Da try beli buai?
tidur
Anak saya 2 bulan 16 hari.. hari hari tidur pukul 1 pagi..😔. Sebelum tidur merengek rengek dulu.. nak mengempeng je.. penatnya..
kne ajar tdur mlm2 pkul [email protected] DH TDUR..Mcm.Sye msa merengek2 tghmlm msa pntg..Lpas tu dh bt rutin tdur pling lewat 11MLM..
tongue tie
Siapa kat sini baby yang ada tongue tie? Pengalaman mummy please?
stress
Letak je menangis.. letak je menangis....saya yang stress asyik nak berdukung je.. satu keja apa pun tak boleh buat..baby baru 58 hari..ada mummy2 yang mengalami macam saya? Ke saya sorang je? 😭 maca
..read
VIP Member
Bedung. Biasalah mommy, fasa je ni. Nnt dia ubah2 perangai. Sy pun pernah mcm ni ms baby 3 bulan, mmg mcm org gila... Ms tu anak ke 2. Anak pertama ok je bg susu terus tido. Sabar ya
tersedak susu
Hello mommies.. Anak saya baru 56 hari.. Fully breasfeeding.. ada tak mummy mummy dekat sini berpengalaman masa breastfeeding baby tetiba tersedak susu...baby saya 2 kali harini..rasa takut sekarang..
..read
please bwk p hospital secepat yg mungkin,baby saya pernah tersedak susu smpai keluar kot hidung,seminggu kena tahan di wad sbb saluran pernafasan dia stuck yg menyebabkan dia tesedak,bawak secepat nya
..more
Berdukung
Please help ! Baby adam asyik nak berdukung,bila letak dia menangis .. baby baru 1 bulan 8 hari. Ada tips macam mana nak buat dia tidak menangis? Saya nak buat kerja pun susah☹
Kalau awal ni , ajar je terus dia tidur buai . Anak saya sekarang 4 bulan dia baru start nak merap macam tu . Tapi kadang kadang je , ikut mood dia . Try tidurkan kat buai supaya senang saya nak buat
..more
Hihi sy dulu dalam rumah pon masuk dalam ssc.. Gendong dlm umah.. Sampai dh ketiduran.. Letak atas tilam.. Klu x, mmg xjadi 1keje pon la.. 😂😂
Anak I pun sama..asyik berdukung. Mula2 xnak bagi buai jgk. Tp masuk 2 bulan ni dah surrender. Letak dlm henjut2.. alhamdulillah lena dia tdo. Boleh la buat kerja sikit². Kalau tak asyik berdukung je
..more
Simpan dlm ayun la sis. Bukakan dia baby white noise, try search utube.
Saya pun mcm tu. Saya bagi buai je. Alhamdulillah tak ada lah nak berbuai je baby saya skrg. Ikut mood dia. Kadang nak tidur kat tilam kadang nak berbuai. Kalau tak nak buai, belikan henjut² tu je. Ka
..more
tidur
Normal ke baby dalam pantang akan berjaga sepanjang malam? macam baby adam... dia akan start berjaga 11pm sampai ke subuh esoknya.. saya agak stress sebenarnya 😥 dari baby adam firstday sampai 28 har
..read
klu bby sye norml msa pntng dia xtdur mna mlm mula2 pastu msuk dlm belas2 hri dia nula berubh tdur mlm smpai pg tpi kjut pon tme nk mnyusu n tdur..Sb mngkin sye bnyk xtdur mlm msa puasa...Tu bila sahu
..more
demam kuning
Masuk harini 27 hari baby adam demam kuning. Ada tips tak nak cepat turun kan demam kuning tu.... 😥
VIP Member
cuba ikhtiar mndikan bby guna air beras
ank no. 3 sy prolong jaundice.. hmpir 2 bln. Bacaan xtinggi smpai perlu warded tp lmbt turun..mcm2 try tp xjln jg. Nyusu mmg set jam setiap 1 jam sekali...sgt penat...last2 refer pakar, mcm2 la prosed
..more
Saya dulu ada anak sakit kuning juga,,,awal2 risau doc cucuk dia punya kaki hari2 kiri kanan,hari2 nak tengok dia punya kuning,bawa pegi hospital kl kuning tu takdee,,cuma doc bagi tau,,kalau kuning t
..more
ikut nasihat doc... just continue bf to bby..bg de byk kencing dan berak.... jgn stress ok (klu stress susu sket) keadaan cm ni mmg cepat stress just think for ur cute bby and bby healthy. ok. tc.
Kerapkan menyusu, nanti kerap membuang, tu je caranya