Anak tidur nak berdukung

Hi mommys nak tanya ada any tips tak for baby sebulan lbh untuk dia tidur tak berdukung ? And bila legak tak nangis ? Anak saya sejak dua menjak ni asyik nak tidur berdukung and kalau letak je mmg teruk menangis . Kita org dah tak tau nak buat apa #firstmom #firstbaby #pleasehelp #help

6 Balas

Sama lah. Sebelum ni ok je tertidur balik sendiri lepas baringkan. Ini kene dukung, bedung lock tangan dah, white noise, ayat alquran dah. Risau sampai besar macam ni, kene beli buai ke 😭

9mo ago

Better letak buai je sis . Saya pun ritu macam ni juga lepastu langsung tak leh buat kerja rumah+ rehat . Saya masuk buai je and bedung dia tiap kali nak tidur ( ni pun kawan yg suggest suruh bedung bila masuk buai )

Anak sy pun skrg macam ni 😅😓 Dah bedung, pasang white noise, dan dodoi pun sama taknak tidur dlm crib. Sy terpaksa dukung setengah jam lps tu baringkan. Tu pun kejap je 😅😅

9mo ago

Hi sis, sy dah dpt baringkan baby dlm crib tanpa sy dukung lama2. Awak cuba kaedah putdown-pickup 😊 https://vt.tiktok.com/ZSLV2bAQw/

bedung dia. pasang white noise/ ayat al quran

9mo ago

Ayat al-quran hari hari saya pasang tak pernah termiss . Ritu pasang white noise kot la dia okay tapi dia tak suka 😅

Biasa tu, kdg sy tdo dgn Dia 😂

9mo ago

Allah nak tidur selalu dgn dia and ikut dia tu tak blh . Kerja rumah nak kena jalan juga + saya jenis tk blh tidur lama nnt pening kepala

Ank sy pun cm tu, xtw dh nk wtpe

9mo ago

Bedung je awak and masuk buai . Saya so far sekarang anak dah okay dah . Kalau dia merengek masa awak bedung tu pekak kan je telinga . Saya amalkan pekak telinga sbb kalau tak kita kesian dkt dia kan . So saya buat tak endah je kalau dia menangis bila bedung cuma kalau kuat sangat nangis , saya akan half bedung

Mungkin growth sprut..

9mo ago

Maybe kot and nak tukar bulan kan