Baby 1 bulan jarang menangis.

Hi, saya nak tanya normal ke baby 1 bulan jarang sangat sangat menangis. Kadang sehari pun memang susah nak dengar dia menangis, cuma “ek ek” macam tu saje. Please help 😭 saya first time mom. #firstbaby #firstmom #pleasehelp

16 Balas

ia normal puan .alhamdulillah..rezki puan tu.. puan dpt ank sush nk nangis ... baiknya dia😍sm mcm ank sy dlu la ms bby .dia akan nangis kalau dia rs sakit perut nk berak je ...sbb dia jnis penggeli n jijik bila dh kena berak nk suruh cpt2 cuci bg bersih dgn akan bnyi ek..ek...nak susu shj ...lepas tu xdgr suara..bila dh bsr sikit dkt setahun baru dia bsing sikit.dh pndai nangis ..dh bsr umur 4 tahun ni .dia bsing byk🤣sbb nk praktis brcakap dan mula leter ..dan dh pndai tantarum nangis bila tgk rakan sebaya tantarum bila bwk g playground .balik dia copy apa mmbr tu buat😅mcm kakak sy dlu pun mak sy citer sm juga .snyp tak dgr suara..smpai jiran pun xtw mak sy ada ank kecik dkt umh .bila kakak sy dh bsr skit bwk kluar jiran duk tnya. lar bila bersalinnya..tak dgr langsung suara bby nangis ...😂tw2 dh bsr haa. 🤭

Its normal puan. Baby dlm umur ni masih newborn. Masih dalam fasa nak kenal dunia luar/ masih terasa macam dalam rahim lagi. Masa ni dia belajar adapt. Nangis pun tak keluar air mata lagi. Nangis kalau dia tak selesa / lapa. Even lampin penuh pn ada kalanya tak menangis. Puan boleh tgk utube utk kenal jenis2 tangisan bayi. Ada jenis tangisan yg bawa maksud baby lapar, tak selesa, etc

Normal sis, sy czer tapi anak first senang sangat dijaga tak nangis ek ek ek juga kadang saja sy biar dia ek ek lama kot nangis kan .. lamberttt nak tunggu nangis 😆 Alhamdullilah, tapi kalau lepas cucuk 2 3bulan tu ke atau dia xsedap badan kembung ke selalunya nangis juga, jadi kita tau dia xsihat.. enjoy dulu ek ek tu ya huhuu

MasyaAllah 😍 Bagusnya anak sis. Rezeki sis tu. Macam sye pun bersalin czer, ank jarang menangis masa waktu baby. Tapi skrg dah 3y7m Ya Allah kuat menangis 🤣😂 Sampai rasa nak kurung dalam bilik sorang2 hahahahaha.

normal sgt . easy baby inshaAllah.. ank sy dulu pon jarang nangis.. senang urus. ni dah setahun lebih, dgn tantrum jerit2nya ..sy yg NK nangis 🤣

9mo ago

faham sangat 😂

Normal sis. Anak sy pun 1 bulan tak nangis, lambat bg susu pun x nangis. Dah 2 bulan ni baru dia pandai nangis siap keluar air mata 😆

Normal bby easy going tu , saya yang jaga anak orang dulu pun giveup dengan anak sendiri , menangis juga la ngadap si kecik ni hahaha

Ok la tu. Easy baby. Mak pun tak stress 😁 anak saya sampai besar susah nak dgr dia nangis. Tapi merengek la selalu 😂

normal. anak no 2 saya gitu la.. mudah sgt.. tapi bila besar sikit, masya'Allah... hahahaha.. menguji kesabaran

Terima kasih semua reply atas pertanyaan saya 🫶🏻♥️ sending love to all moms.