Baby bump..

Perut dah masuk 7 month.. tp perut boleh lagi tak nampak mcm preggy dan sy badan agak chubby jugak.. normal ke mommies ? risau laa pulak kalau bby kecil sgt ?

30 Balas

Kesiankan org pregnant tp perut xnmpk. Bukan apa g mana2 lagi2 bab beratur xde yg kesian. G check up kt klinik xde seat kosong plus di huni oleh para suami, mereka buat bodoh je bila kita terpaksa berdiri. Hakikatnya kita ni dh xlarat sgt nk membawak perut tu 😂😂. Sy dh 4 ank perut kecik je. Org xtw sy pregnant lagi2 kalo pakai baju besar2... Hope kali ni bagi chance nmpk perut besar skit

5y ago

betul tu sis.. kdg2 bkn nak sgt nmpk perut tu, tp bile perut x nmpk org x faham keadaan kite. tmbh2 sy ni keje kedai mkn. asyik kne maki hamun dgn customer je

Sy dh 14w.. badan sy kecik je.. tp dh nampak buncit kedepan. Sampai kawan tegur.. Depend pada badan jugak sis. Badan chubby ni sy rasalah.. baby kt dlm rsa luas kt dalam tu yg xnmpk sgt kot. 🤔 Don't worry ye sis. Setiap org berbeza2🤗

Sy lak misi2 dok kecoh setiap kali g check.. perut besar lah apa lah.. lagi sakit hati.. dh doc ckp bby ok sihat.. dorg asyik kecoh perut tinggi lah ape lah.. mkn ape semua tnya.. lagi menyampah sis lau kena mcm sy nie.. 💆‍♀️

3y ago

Hahahah mcm sy... Chek bsp... Sy kdg buat pagi tgah hri malam... Misi dah memekak..dy ckp mcm nie dktr xleh tau ubat saya dos bper.. Apa pelik nye kita kan ikot dos dktr kasi mcm mana plak djtr xtau dos kita...

Sama la kita sis..sya pun prt tk nmpk sprti ibu prggy pdahl dh nk msuk 7bln😊😊...kecik jgk risau jgn crta la tkut bby dlm prt kcik jgk nnti..tpi hrp2 bby sht dn bert pun hrp ok2 jer😂...bdn tk chbby sngt sdg2 jer😅😅

5y ago

ye.. doakan sy jugak ye sis.. hrap bby kita xda apa² laa kann kt dlm.. wlaupun perut kita kecik 😉

Saya mengandung dah 9 bulan, org baru nak tye, 'akak pregnant ke?' 'Haah la, dah tu ko ingat aku gemuk?' 🤣🤣🤣 janji air ketuban cukup, sebab kalau air ketuban kurang baby akn kurang membesar.

Normal sis, sy sendiri kurus pun nda nmpak apa tah lagi yang chubby2 7buln lebih baru ketara perut sy menonjol. 9bulan ni baru org persaan rupanya mengandung😂 sabar lah sis InsyaAllah baby sihat.

Normal sis. jiran umah saya,xtau dia pregnant sampai la kena than Masok hos.ingtkan gastrik Rupa nya beranak.terkejut giler. Perut biasa je.alahan xde lngsung.ingatkan dia amik anak angkat ke apa.😂

5y ago

wahh.. smpai alahan pun xda.. beruntungnya dia sis.. 😃😃

masa mngndung ank prtama perut sy x nmpk. sy kurus je sis. kandungn 7 bulan baru ketara. normal lah tu. yg penting checkup klinik okey.

Normal je.. Sye pon chubby jugak.. Masa mngandung dua2 anak memang tk nmpk perut 😅 tahu2 dh nk dekat bersalin je org pon pelik 😂

Sy pon... Tp baru 22mggu 3hr...x nmpk mcm pregnant pon, xde sape tau sy pregnant kalo sy x bgtau.. Sy gemuk jugak.. N anak pertama