Baby Bump ??

Salam Mommies. Nak tanya berapa months baby bump mula nampak ye? Sy dh nak masuk 5 months next week tapi perut just ade tiny bump mcm buncit je ? Normal ke tak?Sebab ada kawan preggy 4 months tp dh nampak baby bump.. #1stpregnancy

43 Balas

Sy nk msuk 8 bln pun org ckp mcm xmgndung.. hahaha... Lagi2 bila pakai baju kurung.. klo g mna2.. bila ckp mngndung org trkjut.. mengndung ke skrang? Brapa bulan? Hahahaha... Jenis bdn cubby.. tp mybe perut xbesar.. hihihi... Jnjy bby sihat dan kuat.. semoga selamat bersalin nty

Sama ngan saya..nak masuk 4 bln mgu ni. X rasa apa2 pun..xde rasa keras ke apa kat ari2...tp masa 12 mgu scan Alhamdulillah baby aktif..mungkin sbb saya berisi sbb berat 70 tu y xnampak bby bump kot..dlu masa pregnant ank no 1 & 2 cepat je nampak baby bump sbb masa tu bmi normal..

Hehe saya bab camni saya rasa cam kecik ati sikit.. Sbb kwn saya da 5 bulan bump dia bru nmpk.. Sedangkan saya bru 4 bulan tpi da nmpkm. Camni la sis.. Dia ikot baka jugak.. Then ikut bdn sis.. Sbb saya ni jenis berisi.. Kwn saya tu pulak kurus keding 😅 jdi tula perbezaan dia..

Selalunya yg betul2 bump start showing 5 bulan ke atas. Yg awal2 tu bloated je. Hehe. Sy dulu awal2 pun excited juga ingt 2 bulan dah ada bump, sekali doktor ckp ni bloated. Sbb baby baru besar biji kacang je. Hahaha. Sy 6 bulan baru nampak pregnant sis 😆

Sama la.. Sy 20 weeks pon xnmpak lg. Smpai husband tnya sy ni pregnant ke x sbnrnya. Pdahal dh p scan semua dh.. Tu pon dia xcaya lg selagi xnmpak perot memboyot. Dia ckp tgk org lain memboyot je bawak perot.. Tmbah kalo p klinik. Sabo jela... 🤦🏻‍♀️

4y ago

Yeke.. Bestnya dh dpt jmpa baby. Alhamdulillah baby sihat... Doakan sy jgak. 😊

Samalah saya dh masuk 6 bulan diri sendiri je boleh rasa. Perut tak kedepan mana pun. Tapi mata org2 berpengalaman ni hebat, tgk cara kita jalan pun dia boleh tnya dh berapa bulan? 😅😅. Padahal perut tak nampak sgt pun.

Sy ank first baby bump 6bulan bulan nmpak ketara. 5bulan boleh pkai bju kurung lg.. Lani ank no4, perut 3bulan pon ketat abeh semua bju kurung. Jd sarung nangka da...hahaha..ikut badan kita. Badan org xsama ngan kita 😉

saye pun mcm tu . saye sendiri je nampak baby bump . asyik tanya suami bila lah nak nampak baby bump . last2 dah 6 month mengandung baru nampak bay bump . ni dah 7 month mengandung memang dah besa baby bump ni 😂

Alahai. Tekan kiri @ kanan perut. Klu rasa keras. Tu head bby. Mean ada bby dlm rahim kmu... Klu lembik saja. Ah tu nama perut buncit.... First prgnt mmg sllu org x tahu nk beza bby bump or buncit...

4y ago

Owh.kena atas 5bulan

sama lah 🤣 kadang2 rasa bmbng, baby okay tak ni.. mmbesar ke tak ni.. scan sebulan skali, jd takot lah ckt.. bmbng.. haha dh 4 bulan tp org x ckp pn sy mngndung sbb x nampk.. huhu

4y ago

Ehhe betul tu awak