Baby bump kecil

Assalamualaikum haii..nak tanya ada sesetengah org kalau preggy mmg ada yg perutnya nampak kecil ke even dah masuk 7 bulan...macam saya dah preggy 7 months tapi perut tak berapa nak bulat sgt..hehe...ada yg sama dgn saya tak?btw ni first pregnant saya

34 Balas

sy pn sis dah nk msuk 5bulan , jiran asyik tegur kecik sgt perut x nmpk .. sy senyum je buat2 spekulasi sndri .. haa ye cik bgus laa kecik org x perasan kite pregnant .. huhuhu .. acik tu iya kn je .. esok2 jmpa lg msti dia tnya lalg .. xpe jwb je dgn snang hati .. dlm mgandung ni xnk laa stress2 .. yg pnting baby ibu mlm2 gerak2 sihat Alhamdulillah

4y ago

yg penting baby dlm perut membesar dgn sihat dah syukur Alhamdulillah 🤲🏻 layan kn je org duk tnya .. jwb dgn jwpn yg tersedia 🤣🤣🤣

Saya pun kecik. Family saya mmg kecik2 je perutnya. Baru 4 bln, saya tak kisah sgt sbb awal lg. Tapi tadi jumpa kwn, sama 4 bln juga, tp baby bump dia besar dah... Takut juga baby OK ke tak dlm perut saya ni. Hrp2nya baik2 saje lah. 16 Nov ni baru checkup n scan. InsyaAllah Mudah-mudahan semuanya normal 🤲

xpe kecik. kalau besar2, laki nampak jadi aurat pulak. pernah baca baby bump tu aurat. jadi lantakkan je lah kecik pon. janji baby sihat ye dak? take care. semoga semua urusan dipermudahkan

4y ago

betul lah tu...sy pun even perut kecik pun saya tetap pakai loose biar tak nampak terus dah alang² kecik...cuma curious je why baby bump kecik

Saya first pregnancy, naik 20 kilo. Br lepas bersalin anak no 4 hr tu, Alhamdulillah, naik 9 kilo. Perut kecik sampai doctor pun concern 😅 7 bulan, still lh pakai normal jeans. Mmg x berapa nampak.

ada , saya pun macamtu jugak , takpe jgn fikir sangat apa org cakap , agak agak kalau kata kata org sekeliling tu menyakitkan hati jawab je balik , saya yang bawak perut , as long baby sihat sudah

Sy msa kandungan pertama perut kecil ja. 3 bln tpi lnsung xda perubahan perut. Tpi kandungan ke 2 baru 8 minggu dah ada baby bump.skrng dah 4 bln lgi bsr sampai tulang blkng sakit semasa berjln.

Sama lah dengan saya masa 7bulan semua orang jumpa kata kecik ya perut saya iya kn je..malas fenin2 fikir asal perur kecik,haha mak saya kata badan awak kecik nk besar mana perur nya

normal. my sister 8bulan br nmpk bump je. org sekeliling pon xperasan , sedar² dh delivered, peeut kecik je tp alhamdulillah baby 3.2kg

ad ja yg dh brsalin pun, org len xtau bila mngndung...slagi xdk msalah pda kndungn, xyh rsau tntg perut...lain bdan, lain cara mmbesar dia..

saya 7 month pun perut kecil je mungkin sebab first pregnancy. as long as baby sihat okay je, alhamdulillah masa scan 28 weeks berat dah 1000 g.

4y ago

Sy pun 7 bulan perut kecik . 1200g berat baby